Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Καραμανλής, η "σπηλιά" του και η συμπάθεια για Αλέξη

Επισημαίνοντας πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο χρόνος, ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το διάστημα έως τον Σεπτέμβριο. Μετά την προεκλογική παρέμβασή του, που είχε στόχο την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας από τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων της Κεντροδεξιάς, ο Κώστας Καραμανλής επιλέγει να "αποσυρθεί" και πάλι και να επιστρέψει στη σιωπή.

"Τι άλλο να πω; Ό,τι είχα να πω το είπα προεκλογικά. Τώρα γυρίζω στη... σπηλιά μου", φέρεται να έχει αναφέρει με χιούμορ σε ερωτήσεις που του κάνουν να θα συνεχίσει και μετεκλογικά τις παρεμβάσεις του.

Εμφανίζεται στους συνομιλητές του ιδιαίτερα ανήσυχος αλλά και αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, εκτιμώντας πως η χώρα θα έβγαινε αυτομάτως από το ευρώ αν στις 17 Ιουνίου εκλεγόταν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα και για αυτόν το λόγο είπε προεκλογικά την φράση "το ευρώ δεν είναι φετίχ", σημειώνοντας ωστόσο πως "τον πάει".

"Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό. Αν όμως κέρδιζε, θα ήμασταν σήμερα εκτός Ευρώπης", συνηθίζει να αναφέρει σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News της Κυριακής.

Η κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει κατά τον Κώστα Καραμανλή να κάνει 4-5 πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι είναι αποφασισμένη και ότι αλλάζει το κλίμα.

"Και όλα αυτά μέχρι τη ΔΕΘ. Και ίσως πολύ λέω", συμπληρώνει, ενώ φέρεται να προτείνει στους συνομιλητές του να μπει άμεσα λουκέτο στον ΟΣΕ, με εξαίρεση τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εκτιμά μάλιστα ότι θα πρέπει να απολυθούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, καθώς θεωρεί ότι η αποζημίωσή τους θα κοστίσει στο δημόσιο λιγότερο από ό,τι η παραμονή τους σε αυτό.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει σίγουρος ότι οι εταίροι δεν θα θέσουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, αλλά θα κόψουν τις δόσεις, πράγμα που θα μας οδηγήσει σ διπλό νόμισμα με τραγικές συνέπειες.

"Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει γαντζωμένη στη βάρκα", τονίζει, "ώσπου να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά οι εξελίξεις θα είναι τραγικές".

Στον Γιώργο Παπανδρέου και τους ανθρώπους του ο Κώστας Καραμανλής αποδίδει ευθύνες που δεν συνέβαλε να βρεθούν λύσεις όπως π.χ. στην αλλαγή του Συντάγματος με την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.





Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: