Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γράμμα προς τον κύριο 9.000 ευρω


Θέλω να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα παρακάτω βιογραφικά .  Όχι τόσο για το έχει σπουδάσει ο καθένας γιατί λίγο πολύ βασικές σπουδές έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες. Θέλω να διαβάσετε τι έχει κάνει ο καθένας από τους παρακάτω κύριους  στην επαγγελματική του ζωή. Στο πεζοδρόμιο της ζωής δηλαδή.  Και μετά να μου πείτε ποιος από όλους είναι ο «κύριος Τίποτα» που είχε πει και ο Θεόδωρος παλαιότερα. (περιμένω τα σχόλια σας)  :  Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Καθηγητής Αρθούρος Ζερβός : Σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ . Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Είναι Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας (REN21) και μέλος του συμβουλευτικού οργάνου (Forum) της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών (DG TREN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης ο καθ. Ζερβός είναι κάτοχος των πτυχίων BSc και MSc από το Πανεπιστήμιο του Princeton των Η.Π.Α. και των πτυχίων D.E.A. (Diplome d/Etudes Approfondies) και Ph.D. (Diplome de Docteur - Ingenieur) από το Πανεπιστήμιο του P. και M. Curie, της Γαλλίας, είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ρευστών, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1982, όπου σήμερα κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή. Ακόμα, είναι αρχισυντάκτης του «International Journal of Sustainable Energy» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού «International Journal of Wind Energy». Ο καθηγητής έχει ασχοληθεί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για περισσότερα από 25 χρόνια από επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά, ανέπτυξε στρατηγικές διεύρυνσης του τομέα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει υλοποιήσει περίπου 60 προγράμματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης, χρηματοδοτούμενα κύρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τάκης Αθανασόπουλος : Πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ . O κ. Αθανασόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science στην Βιομηχανική Παραγωγή, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe.   Tον Ιούλιο του 2006 απεσύρθη από την ενεργό δράση, και είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Κώστας Θέος : Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
 Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris VI - Jussieu και στην Ecole Centrale de Paris. Διδάκτορας Ecole Nationale des Ponts et Chaussees - Παρίσι. Σύμβουλος σε θέματα αναπτυξιακών και κοινοτικών προγραμμάτων, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» σε θέματα οικονομίας. Διετέλεσε σύμβουλος στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας σε θέματα προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί πέντε έτη Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ και τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων. Μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (IΣTAME) - Ανδρέας Παπανδρέου του οποίου υπήρξε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ των εταιρειών «ΔΕΠΑ Α.Ε.», «Ελληνικές Εξαγωγές Α.Ε.» και «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».

Τα συμπεράσματα δικά σας . Για τα δικά μας παιδιά των 9.000 ευρώ .


Γ. Δημητρομανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: