Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Παράπονo αναγνώστη: "Οι διαιτητές να βρίζουν…οι παίχτες να σιωπούν"


Κάπως έτσι ξεκινάει το θέμα μας... Ήταν μεσημέρι εντός του περασμένου διημέρου και ήμουν ξαπλωμένος στον καναπέ του κρεβατιού μου όταν ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Κοιτάω…ο κολλητός μου. Έπειτα από μεγάλη δυσκολία και παρακαλητά με πείθει να πάμε να δούμε τον φίλο μας τον...... σε έναν  ποδοσφαιρικό αγώνα που γινόταν σε ένα από τα όμορφα χωριά μας. Φτάνοντας στο γήπεδο παρατήρησα τα παιδιά που ετοιμάζονταν, χωρίς όμως να λείπουν τα πειράγματα μεταξύ τους, τους προπονητές που κουτσομπόλευαν και γενικά εικόνες που δεν προδιέθεταν για αυτό που θα ακολουθούσε. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα και ενώ όλα κυλούσαν φυσιολογικά παρατηρούσαμε έναν εκνευρισμό από την μία ομάδα (η οποία έχανε) αλλά δυστυχώς χωρίς να είναι αυτός ο λόγος.

Κι όμως… ήταν λόγω του διαιτητή που συνεχώς προκαλούσε τους παίχτες με απειλές, και σαν να μην έφτανε αυτό με την λήξη του αγώνα να κάνει το πιο ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος…. Να γυρίσει καταφανέστατα προς τον πάγκο των διαμαρτυρόμενων και να ξεστομίσει το « αϊ γ…..θείτε» . Εγώ μένω στην γωνιά μου αποσβολωμένος μην πιστεύοντας αυτό που είχα ακούσει, ενώ σύσσωμη η ομάδα που δέχθηκε την βρισιά να αρχίζει να προχωρά απειλητικά προς το μέρος του. Άξια συγχαρητηρίων παρ όλα αυτά ήταν η αυτοσυγκράτηση των παιχτών που δεν παρεκτράπηκαν παραπάνω από κάποιες λεκτικές επιθέσεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά του διαιτητή. Εκείνος όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Κατευθείαν βγάζει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα και την “μοίραζε” αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα να εκμηδενίσει μια ολόκληρη ομάδα. Και ερωτώ κύριοι τη ΕΠΣΗΠ:
1)      Με τι κριτήρια γίνονται οι επιλογές των διαιτητών????
2)      Ψυχοτεχνικά τεστ γίνονται ώστε να πιστοποιηθεί ότι κάποιος έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί 22 ανθρώπους και να τους διατηρεί ήρεμους ενώ σκέφτονται και λειτουργούν με 250 σφυγμούς?????
3)      Οι τιμωρίες είναι μόνο για τους παίχτες και όχι και για τους διαιτητές???
4)      Και τέλος…..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ????

Κλείνοντας θα σας πω την άποψη μου. Από κάποιες συζητήσεις μετά το περιστατικό έμαθα ότι ο πρόεδρος της ομάδας είναι άνθρωπος που βγάζει το μεροκάματο σκληρά και παρ όλα αυτά ξοδεύει τα χρήματα του για να παίζουν κάποιοι άνθρωποι ποδόσφαιρο και αυτός απλά να τους χαζεύει απ έξω και να χαίρετε που έχει κάτι δικό του, που στο κάτω κάτω εκπροσωπεί την φιλία την ομαδικότητα και γενικά το υγιές πνεύμα. ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ????

Τα σχόλια δικά σας…

(Οδυσσέας, 19/9/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: