Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων

Σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση της βουλευτή της ΝΔ, Θ. Αυγερινοπούλου, για τη χρηματοδότηση της επανένταξης των αποφυλακισθέντων από το ΕΣΠΑ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, προανήγγειλε βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων. Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, το ΝΠΙΔ "Επάνοδος" με σκοπό την επανένταξη των αποφυλακισθέντων που εποπτεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την έγκριση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, τα οποία απευθύνονται σε αποφυλακιζόμενους και αποφυλακισμένους και προβλέπουν στοχευμένες δράσεις συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία πολυκέντρου για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, στην ανάπτυξη των εργαστηρίων επαγγελματικής κατάρτισης της "Επανόδου", στην ανάπτυξη δράσεων μέσα στις φυλακές με στόχο την προετοιμασία για την αποφυλάκιση κ.λπ.

Οι σχετικές διαδικασίες, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, έχουν δρομολογηθεί μέσω φορέων όπως η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο κ. Πεταλωτής επισημαίνει επιπλέον, ότι θα υπάρξουν σημαντικές προοπτικές για την επανένταξη των αποφυλακισμένων στην αγορά εργασίας, κυρίως μέσω της δυνατότητας ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων από τους ίδιους, με την καθοδήγηση και επίβλεψη της επανόδου.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: