Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς προς Περιφερειάρχες: Οι Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη



 Περιφερειάρχες και Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν χθες ότι χρειάζονται σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές για να προχωρήσει ο «Καλλικράτης».  Στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Νέας  Δημοκρατίας, οι Περιφερειάρχες ενημέρωσαν για όλα τα θέματα που αντιμετωπίσουν στην εφαρμογή του «Καλλικράτη», τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες από τη μείωση των πόρων, αλλά και του έθεσαν σειρά θεσμικών αλλαγών που απαιτούνται. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα στηρίξει απόλυτα την λειτουργία των Περιφερειών, μέσα από ένα ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο. Η συνάντηση – που όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών έγινε σε θερμό κλίμα- ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι «μισό και δειλό βήμα».

Σε δηλώσεις του μάλιστα μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς, επανέλαβε και δημόσια  την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των Περιφερειών, τονίζοντας τα εξής: «Πραγματική ανατροπή υπέρ των θεσμών της Αυτοδιοίκησης και υπέρ της ανάπτυξης του τόπου θα γίνει μόνο όταν η Περιφέρεια κερδίσει την κεντρική εξουσία. Αρκεί να απαλλάξουμε την Περιφέρεια από εξαρτήσεις και περιττή γραφειοκρατία. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Και στην πρώτη γραμμή πυρός θέλω να δω, στη Νέα Δημοκρατία, να έχουμε και τους 13 Περιφερειάρχες μας, τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών κ. Γιάννης Σγουρός, αναφέρθηκε στην αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τους Περιφερειάρχες στον κ. Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας τα εξής: «Πιστεύω ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συμβάλλει στις διορθωτικές κινήσεις που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελούν ομόφωνα αιτήματα όλων των Περιφερειαρχών. Εμείς όλους αυτούς τους μήνες έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα και να καταλήξουμε σε ομόφωνες αποφάσεις γιατί έχουμε αφήσει εκτός τις κομματικές μας προελεύσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε γι’ αυτό και όλα τα κόμματα θα πρέπει να δουν με άλλο μάτι – από ότι έχουν συνηθίσει – την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: