Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μετάλλια και προκρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για την Θεσπρωτή Αλεξάνδρα Τσιάβου και τους Γιαννιώτες (Ν.Ο.Ι.) Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα

Πραγματικότητα έγινε και επίσημα χθες στο Μπλεντ της Σλοβενίας το όνειρο της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 για τους Γιαννιώτες Πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, καθώς και για την κορυφαία στον κόσμο αθλήτρια του «κουπιού», την Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου έχει αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιάδα, το 2008 στο Πεκίνο, όπου είχε κατακτήσει την έκτη θέση στο Σκιφ Κοριτσιών ελαφρών βαρών. Χθες πήρε μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου το «εισιτήριο» και για το Λονδίνο!

Πρόκριση αναμενόμενη, καθώς το Σκιφ ελαφρών βαρών με το οποίο έτρεξαν οι δύο αθλήτριες αποδείχθηκε αήττητο τόσο στους προκριματικούς αγώνες όσο και στον ημιτελικό του Σαββάτου! Την πρόκριση όμως αυτή σφράγισε ένα χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό της Ελλάδας στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που το κατέκτησαν χθες οι δύο παγκόσμιες πλέον πρωταθλήτριες. Το μετάλλιο αυτό αποτελεί μία ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση για τις ίδιες, από τις πολλές που κατέκτησαν την φετινή χρονιά.

ΟΙ ΤΣΙΛΗΣ – ΤΖΙΑΛΛΑΣ

Οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ενός σωματείου που και στο παρελθόν είχε την ευκαιρία να δει δικά του παιδιά να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραν την πρόκριση με την Τετράκωπο Ανδρών, βάρκα με την οποία έτρεξαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες, παρέα με τους Γ. Χρήστου και Στ. Παπαχρήστο.
Παράλληλα όμως με το «εισιτήριο» για το Λονδίνο η Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ο Ν.Ο.Ι. γιορτάζουν και την κατάκτηση μίας ακόμη παγκόσμιας διάκρισης, του ασημένιου μεταλλίου στην μεγαλύτερη μάλιστα διεθνή διοργάνωση της χρονιάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη επί μία περίπου εβδομάδα στη γραφική λίμνη του Μπλεντ, στην Σλοβενία.
Οι Τσίλης και Τζιάλλας, μαζί με τους δύο συναθλητές τους που αποτελούσαν το πλήρωμα της Τετρακώπου Ανδρών, αφού κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν απ’ όλες τις ανταγωνιστικές βάρκες, περνώντας πρώτοι, αρχικά στους ημιτελικούς και στην συνέχεια στον τελικό, κατέκτησαν χθες το πρωί την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, επιτυγχάνοντας τον διπλό στόχο που οι ίδιοι είχαν θέσει, αναχωρώντας από την Ελλάδα. Δηλαδή την πρόκριση στην Ολυμπιάδα και την άνοδο στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Πίσω της η ελληνική βάρκα άφησε το φαβορί για την δεύτερη θέση, την Τετράκωπο της Αυστραλίας, φτάνοντας να απειλήσουν ακόμη και τους Βρετανούς που τελικά τερμάτισαν πρώτοι!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

• «Μπροστά μας τώρα έχουμε μια ολυμπιακή χρονιά με ένα χρυσό μετάλλιο στις… πλάτες μας. Ελπίζω να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας και να μην μας πιέσει ώστε να γίνει τροχοπέδη στην πορεία μας», δήλωσε χθες η Αλεξάνδρα Τσιάβου, αθλήτρια του Ν.Ο. Ηγουμενίτσας, αμέσως μετά την μεγάλη παγκόσμια επιτυχία της.
• «Ακολουθήσαμε τις οδηγίες  των προπονητών μας του Σάκη Αθανασιάδη και του Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι οποίοι πιστεύουν σε μας και πετύχαμε το στόχο μας! Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, την οικογένειά μου, τα παιδιά, τους αθλητές της Εθνικής  και ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι στην κορυφή της Ολυμπιάδα που είναι και το σημαντικότερο», ανέφερε μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Γιώργος Τζιάλλας.
• Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσίλης ανέφερε τα εξής: «Πετύχαμε σχεδόν τον ιδανικό συνδυασμό, να πάρουμε δηλαδή την πρόκριση και ένα μετάλλιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού η βασική μας επιδίωξη ήταν το εισιτήριο για το Λονδίνο. Αυτό το πετύχαμε, δεν απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας στηρίζει  και είναι περήφανοι για μας».

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΜΟΣ

«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος για την εξαιρετική αυτή επίδοση που πέτυχαν τα δικά μας παιδιά. Είμαι σίγουρος δε, λόγω της πολύ καλής προετοιμασίας που έχουν κάνει και που θα συνεχίσουν να κάνουν, ότι ο Γ. Τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας θα πάνε πολύ καλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», δήλωσε, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος, συγχαίροντας παράλληλα και δημόσια τους δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές και τις οικογένειές τους για τις νέες αυτές επιτυχίες τους.

Ο ΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Με τον αγώνα που ολοκληρώθηκε στο Μπλεντ ήρθε η δικαίωση των αθλητών μας, καθώς εκτός από την κορυφαία κατάταξη και το ασημένιο μετάλλιο, πήραμε δικαιωματικά και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δουλειάς, κόπου, θυσιών, ατέλειωτων ωρών προπόνησης μέσα κι έξω από την Παμβώτιδα, ο Γ. τσίλης και ο Γ. Τζιάλλας πραγματοποιούν το όνειρό τους. Ευτυχώς που για τον αθλητισμό ισχύει ακόμα το ρητό ‘τα αγαθά κόποις κτώνται’», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές, ευχαριστώντας συγχρόνως και τους γονείς τους «που στήριξαν τα παιδιά τόσα χρόνια ηθικά και οικονομικά, επειδή μοιράζοντας μαζί τους το όνειρο της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα».

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Συνολικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήραν στο Μπλεντ τέσσερα ελληνικά πληρώματα απ’ τα πέντε που αγωνίστηκαν, αποδεικνύοντας ότι η Κωπηλασία αποτελεί σταθερά ένα σπουδαίο αθλητικό «κεφάλαιο» για την χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων θα πάρει μέρος στην συγκεκριμένη διοργάνωση με τόσο πολλά πληρώματα.

Πηγή:΅Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: