Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απελπιστική κατάσταση οι Γιαννιώτες περιπτερούχοι

Σε απόγνωση έχουν φθάσει οι Γιαννιώτες περιπτερούχοι, που βλέπουν μέρα με τη μέρα το τζίρο τους να μειώνεται και τα λουκέτα στον κλάδο τους να αυξάνονται δραματικά. Μάλιστα, έφθασαν σε τέτοιο σημείο, ώστε αποφάσισαν να μην πωλούν συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων, οι οποίες τους δίνουν σχεδόν μηδενικό κέρδος! Αυτό το μέτρο, που υιοθετήθηκε μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης και εφαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, δείχνει το σημείο – μηδέν, στο οποίο έχουν φθάσει οι περιπτερούχοι, οι οποίοι, με χθεσινή ανακοίνωσή τους, ζητούν την κατανόηση των Γιαννιωτών.

ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ…
Παράλληλα, ζητούν αύξηση του ποσοστού κέρδους τους, τόσο από τα τσιγάρα, όσο και από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικά μετά και τα μέτρα της Κυβέρνησης, έχουν φθάσει σε σημείο να δουλεύουν για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Είμαστε στο περίπτερο ακόμη και 20 ώρες τη μέρα, αλλά στο τέλος δεν μένει σχεδόν καθόλου κέρδος σε εμάς. Καλύτερα να το κλείσουμε και να κάνουμε κάτι άλλο! Ο κόμπος έφθασε στο χτένι» σημειώνουν Γιαννιώτες περιπτεράδες.

«ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ…»
Υπενθυμίζεται, ότι στο παρελθόν ο κλάδος είχε κάνει απανωτές και πολυήμερες απεργίες, ενώ πολλοί κατέφυγαν ακόμη και σε απεργία πείνας, μπας και καταφέρουν να πείσουν την Κυβέρνηση για τα αιτήματά τους.

«Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο δεν πείθεται με κανέναν τρόπο η Κυβέρνηση, αλλά μας εμπαίζει, δίνοντάς μας υποσχέσεις που δεν τηρεί…» σημειώνουν επαγγελματίες του κλάδου.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: