Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Χρυσάφι» κοστίζει το εισιτήριο Γιάννινα-Αθήνα με αεροπλάνο


Ξεπερνούν πλέον κάθε λογική οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στη διαδρομή Γιάννινα - Αθήνα για απλή μετάβαση ή μετ’ επιστροφής. Για να φθάσει αεροπορικώς κάποιος στην πρωτεύουσα θα χρειαστεί να δαπανήσει μια… περιουσία, την ώρα μάλιστα που το πρόγραμμα των πτήσεων δεν βολεύει καθόλου, όσους θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα για δουλειές και να γυρίσουν την ίδια μέρα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αν ένας Γιαννιώτης θέλει να ταξιδέψει στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή και να γυρίσει την ίδια ημέρα, πρέπει να δαπανήσει 316 ευρώ! Και βέβαια μιλάμε για μια πτήση που δεν υπερβαίνει τη μια ώρα!

ΠΑΡΑΓΙΝΕ!
Πολλοί είναι οι Γιαννιώτες που διαμαρτύρονται για την τιμολογιακή πολιτική της μοναδικής εταιρείας που επιχειρεί πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος».

Όπως τονίζουν, δεν είναι δυνατόν, σε μια περίοδο κρίσης, να πληρώνουν… χρυσάφι ένα εισιτήριο, μόνο και μόνο γιατί θα βρίσκονται στην Αθήνα σε μια ώρα. «Το κακό παράγινε. Πρέπει επιτέλους να μπει φρένο στις ανεξέλεγκτες τιμές των εισιτηρίων. Μόνο κακό κάνει αυτή η πολιτική στον τόπο μας» σημειώνουν πολλοί.

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ…
Είναι γεγονός, ότι το εισιτήριο από την Αθήνα για κάποια μεγάλη πόλη του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο, τη Μαδρίτη ή το Μιλάνο κοστίζει πολύ λιγότερο από το Γιάννινα - Αθήνα, μετ΄ επιστροφής!
Έτσι, είναι λογικό όταν κάποιος σκέφτεται να έρθει για λίγες ημέρες στα Γιάννινα ή να πάει σε μια πόλη του εξωτερικού, βλέποντας τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, να επιλέγει τελικά την πόλη του εξωτερικού!

ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ…
Είναι εμφανές λοιπόν, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τακτική, αφού εκτός από τους Γιαννιώτες, χάνει η πόλη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Ο τουρισμός μένει στάσιμος, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τα Γιάννινα και την Ήπειρο, που στηρίζονται σε αυτόν, για να βγουν από την κρίση.

Όμως, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες πολλών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, τα Γιάννινα παραμένουν ένας… απαγορευτικός προορισμός για το πορτοφόλι, τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων.

Μάλιστα, από τη στιγμή που το αεροδρόμιο μας δεν είναι ακόμη διεθνές, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να αναπτυχθεί ο τουρισμός μας σε ισχυρές βάσεις.

«Πρέπει όλοι οι τοπικοί Φορείς να πιέσουν, για να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων και βέβαια να τελειώσει επιτέλους η ανάπλαση του αεροδρομίου. Δεν αξίζει στα Γιάννινα και σε όλη την Ήπειρο τέτοια τύχη…» σημειώνουν συμπολίτες.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: