Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο της τρόϊκας σε Βενιζέλο: "Θα βάλετε σε εφεδρεία τουλάχιστον 50.000 δημοσίους υπαλλήλους"

Όταν τη νύχτα της Πέμπτης 01/09 η τρόϊκα εγκατέλειπε άρον άρον από την Ελλάδα είχε έναν πολύ καλό λόγο. Για ακόμα μια φορά η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε να παίζει το παιχνίδι "άλλα λέω δημόσια και άλλα στις επαφές μαζί σας". Σύμφωνα με  πληροφορίες, στην τελευταία συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι ελεγκτές τον ρώτησαν ποιός είναι ο προγραμματισμός για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.



Εκείνος λοιπόν φέρεται να τους απάντησε οτι υπολογίζει να βγούν σε εργασιακή εφεδρεία 7.000 με 8.000. Τότε σε έντονο ύφος οι ελεγκτές του απάντησαν: "Αυτό να το ξεχάσετε! Θα φύγουν τουλάχιστον 50.000!"

Αυτό, απ' ότι φαίνεται ήταν και ένα από τα θέματα - αγκάθια που οδήγησαν την τρόϊκα να φύγει από την Ελλάδα και να αφήσει εντέχνως να διερρεύσει οτι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανακόλουθη.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, κανείς δεν έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και δεν ξέρουν στην κυριολεξία τι τους ξημερώνει.

Ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, είχε αποκαλύψει οτι σε πρώτη φάση 12.000 άνθρωποι θα μπούν άμεσα σε εφεδρεία στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ για τον ευρυτερο δημόσιο τομέα ανέβαζε τον αριθμό στις 200.000!

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: