Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μικρός Μπεν: Ο επικεφαλής των ερευνών αποκαλύπτει πως βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα!

Η ιστορία της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω είναι αναμφίβολα μια υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει όχι μόνο την βρετανική και την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και την παγκόσμια αφού καλύπτει μυστήριο έως και σήμερα το τι απέγινε το μικρό παιδί.Ο επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας του Yorkshire, Jon Cousins μίλησε στο newsit.gr και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το παιδί πέθανε στην Κω, κοντά στην φάρμα. Έδωσε όμως και κάποιες λεπτομέρειες για την έρευνα που θα συζητηθούν αφού ακούγονται για πρώτη φορά. Όπως, ότι οι έρευνες κράτησαν τουλάχιστον 3600 ώρες και έγιναν εκσκαφές 1200 τόνων χώματος και άλλων υλικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr έχουν βρεθεί και άλλα αντικείμενα κατά τη διάρκεια των ερευνών και η ομάδα των αστυνομικών θα επιστρέψει σύντομα στην Αγγλία.



«Κατά την διάρκεια των ερευνών όλους αυτούς τους 19 μήνες αποκλείσαμε πολλές θεωρίες που υπήρχαν για το τι συνέβη στον Μπεν και τις οποίες ερευνούσαμε εδώ και 20 χρόνια. Παρόλα αυτά, με βάση τις πληροφορίες που έχω τώρα και μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή έρευνα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα τελευταία στοιχεία που προκέκυψαν κρύβεται και η αιτία της εξαφάνισης του μικρού Μπεν», λέει στο newsit.gr ο Cousins.

Και συνεχίζει: «Η ομάδα μου και εγώ γνωρίζουμε ότι μηχανήματα μεταξύ των οποίων και ένας τεράστιος εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίσουν μια μεγάλη έκταση γης στις 24 Ιουλίου 1991 πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαινιζόταν από την οικογένεια Νίνταμ. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Μπεν Νίνταμ πέθανε μετά από ένα ατύχημα κοντά στο αγρόκτημα στην περιοχή εκεί δηλαδή που τον είδαν να παίζει για τελευταία φορά».

Ο Cousins εξηγεί: «Τα γεγονότα πριν και μετά το περιστατικό αυτό ερευνήθηκαν από την ομάδα μου αλλά και από ειδικούς με κάθε λεπτομέρεια. Το ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα (σ.σ. να βρεθεί η σορός του παιδιού) στην τελευταία μας επίσκεψη στην Κω, δεν εμποδίζει να είναι αληθινά τα γεγονότα τα οποία πιστεύουμε ότι συνέβησαν».

Ο Cousins αναφέρθηκε και στο παιχνίδι που βρέθηκε λέγοντας ότι: «Το αντικείμενο που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο και το οποίο έδειξα εγώ προσωπικά σε μέλη της οικογένειας του Μπεν βρέθηκε σε μια από τις στοχευμένες περιοχές στον δεύτερο χώρο εκσκαφών πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο από το 1991». Και είπε με νόημα: «Είναι πεποίθησή μας ότι αυτό το αντικείμενο ήταν στα χέρια του Μπεν όταν εξαφανίσθηκε».

Είπε ακόμα ότι «η ανεύρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου και η θέση στην οποία βρέθηκε ενισχύει την πεποίθησή μου ότι στοιχεία αφαιρέθηκαν από το αγρόκτημα στην συνέχεια ή λίγο μετά την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν».

Για την οικογένεια του μικρού Μπεν είπε ότι τους παρασχέθηκε ένας πλήρης και λεπτομερής κατάλογος των γεγονότων αλλά και των εικασιών που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια αφού θα χρειαστούν χρόνο για να τα αποδεχθούν και έχουν την πλήρη και συνεχή υποστήριξή μας».

Ο Cousins λέει ακόμα στο newsit.gr ότι κίνητρο ήταν πάντα το καλό της οικογένειας. «Η οικογένεια του Μπεν δεν σταμάτησε να στηρίζει την ομάδα μας και είμαι ευγνώμων για την συνεχή έμπνευση που μας παρείχαν».

Ο Jon Cousins ευχαριστεί και τις ελληνικές αρχές για την βοήθειά τους και καταλήγει:

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην έρευνα και δεν θα κλείσει έτσι απλά. Τόσο εγώ όσο και ο επικεφαλής αστυνόμος Matt Fenwick θα την παρακολουθούμε και αν εμφανιστούν νέες πληροφορίες θα τις ερευνήσουμε όπως πάντα λεπτομερώς. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας να βρούμε απαντήσεις για την οικογένεια του μικρού Μπεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: