Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ειδομένη SOS! Χιλιάδες μετανάστες παγώνουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη!

Την Ειδομένη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, μετά την "εμπλοκή" που σημειώθηκε από την απόφαση των χωρών του λεγόμενου "βαλκανικού διαδρόμου" να μην επιτρέπουν τη διέλευση σε μετανάστες συγκεκριμένων χωρών.



Περίπου 2.000 ήταν στις 8 το βράδυ τα άτομα που έχουν "εγκλωβιστεί" ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στον καταυλισμό στην Ειδομένη, καθώς δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και ως εκ τούτου οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν τη διέλευσή τους. Την ίδια ώρα, περίπου 1.800 ήταν τα άτομα που περίμεναν να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε ΜΜΕ στην Ειδομένη είπε μεταξύ άλλων:"Υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο. Έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε ένα κομμάτι του μεταναστευτικού – προσφυγικού ρεύματος. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή. Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: