Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Συγκλονιστική κραυγή αγωνίας παιδιού που βιάστηκε από τον προπονητή του

Πάγωσαν οι γονείς μπροστά στο ξέσπασμα του γιου τους. Τον κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής της σχολικής ομάδας επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και δεν είχαν καταλάβει τίποτα! Συγκίνηση και οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλούν οι μαρτυρίες των αγοριών που έπεσαν θύματα του διάσημου προπονητή Τζέρι Σαντάσκι ο οποίος κακοποιούσε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πεν Στέιτ της Πενσιλβανίας στις ΗΠΑ τουλάχιστον για 14 χρόνια.


Το «θύμα νούμερο 4» κατέθεσε στο δικαστήριο ότι την ημέρα που συνελήφθη ο Σαντάσκι αποφάσισε να μιλήσει στους ανυποψίαστους γονείς του για όσα του είχαν συμβεί.

«Ναι, μαμά. Ήμουν κι εγώ θύμα του. Συγγνώμη που δεν είπα τίποτα. Δεν μπορούσα», είπε ο νεαρός άντρας στους γονείς του, αιφνιδιάζοντάς τους. Δεν είχαν καταλάβει ότι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ο γιος του βιαζόταν από τον προπονητή του ο οποίος του έστελνε επίσης ερωτικά γράμματα και μηνύματα γεμάτα απειλές και μίσος.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στις ΗΠΑ, η μητέρα του παιδιού το ρώτησε -με διάθεση κουτσομπολίστικη περισσότερο- εάν είχε ακούσει κάτι από τους συμμαθητές του. Πού να ήξερε...

«Ένιωθα πως ήμουν η φιλενάδα του προπονητή. Οι γονείς μου νόμιζαν ότι με βοηθούσε να βρω τον δρόμο μου στη ζωή αλλά εκείνος με κακοποιούσε από τα 12 μέχρι τα 16 μου», κατέθεσε ο 28χρονος σήμερα άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα θυμού και αλκοολισμού.


Το 1996 το «θύμα νούμερο 4» ζούσε με τη γιαγιά του κοντά στο Πεν Στέιτ ενώ η μητέρα του είχε μόλις ξεκινήσει τη σχέση της με έναν νέο σύντροφο με τον οποίο το αγόρι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά. Μια δασκάλα πρότεινε να ξεκινήσει το παιδί προπονήσεις σε καμπ αμερικανικού ποδοσφαίρου προκειμένου να γεμίζει τον χρόνο του και να κάνει καινούριες παρέες. Προπονητής ήταν ο Σαντάσκι. Όταν άρχισε η κακοποίηση, δεν ένιωθε άνετα να μιλήσει σε κανέναν και κλείστηκε στον εαυτό του.

Η κατασκήνωση του τρόμου είχε διοργανωτή το ίδρυμα που βοηθούσε αγόρια για προβληματικές οικογένειες το οποίο δημιούργησε ο ίδιος ο Σαντάσκι. Κακοποίησε πολλά από αυτά τα αγόρια.

«Ήθελε να κάνουμε ντους μαζί, με αγκάλιαζε ενώ ήμασταν γυμνοί, έλεγε πως έπρεπε να παίζουμε πάλη γυμνοί και στο τέλος μας ανάγκασε να του κάνουμε στοματικό σεξ και άλλα», κατέθεσε το θύμα και σόκαρε λέγοντας ότι τα παιδιά που κακοποιήθηκαν ήταν ηλικίας ακόμα και 10 ετών...

Μετά και τις νέες καταθέσεις, ο 68χρονος Σαντάσκι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 442 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για 45 από τις 48 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών που έφτασαν στο δικαστήριο.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: