Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ηλιος με δόντια το Σαββατοκύριακο - Τσουχτερό κρύο παντού και επιδείνωση από την Κυριακή

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το βράδυ όμως νέο κύμα κακοκαιρίας μας... έρχεται από το Σαββατοκύριακο.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχίζει και χαλάει πάλι ο καιρός καθώς περιμένουμε νεφώσει με λίγες βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές. Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εώς 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε ο καιρός να βελτιωθεί σιγά - σιγά και μόνο λίγα σύννεφα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια κυρίως διαμερίσματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετά σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις νοτιότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 6 μποφόρ κυρίως στον Ευβοϊκό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

ΤΡΙΤΗ
Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε στα δυτικά και στα βόρεια αλλά από τη Λαμία και κάτω συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, των Κυκλάδων και της Κρήτης περιμένουμε και πάλι βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νησιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 μποφορ και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -9 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησια από 6 εως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο, βοριάδες που θα φτάσουν στον Ευβοϊκο τα 5 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: