Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χώρους για ξενώνα αστέγων αναζητεί ο Δήμος Ιωαννιτών

Σε δέκα ανέρχονται οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις αστέγων στο Δήμο Ιωαννιτών και η τάση είναι αυξητική.  Αυτό δήλωσε χθες η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Ρόη Ζηκίδου, η οποία πρόσθεσε ότι καταγράφονται όλα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης στήριξης. 
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την επίσκεψη της, μαζί με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Φίλιππα Τσουμάνη και του γενικού γραμματέα του Δήμου Γιώργου Μαρούφωφ, στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη», που είχε στόχο να διαπιστωθεί η κατάσταση τους, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία ξενώνα αστέγων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου διαπιστώθηκε ότι ορισμένα κτίρια μπορούν να καταστούν λειτουργικά και να διαμορφωθούν ώστε να φιλοξενήσουν τον ξενώνα των αστέγων. Να σημειωθεί ότι για τη φιλοξενία αστέγων στην πρώην Παιδόπολη, θετική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας. 
«Υπάρχει μια τεράστια, σχολάζουσα, περιουσία του Υπουργείου Υγείας που μπορεί να αξιοποιηθεί και να δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Έχουμε την καταρχήν θετική απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων, που δυστυχώς αυξάνουν. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά κτίρια σε καλή κατάσταση και σύντομα θα ετοιμάσουμε πρόταση για την αξιοποίησή τους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Φίλιππας Τσουμάνης.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: