Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πίνουν αλκοόλ από τα δώδεκα

Μια νέα απειλή, που πρέπει να αντιμετωπισθεί, αποδεικνύεται το πρόβλημα κατανάλωσης αλκοόλ, που φαίνεται να γίνεται όλο και μεγαλύτερο στους νέους της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ανησυχητικά αλλά συνάμα ελπιδοφόρα είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα, στην 1η Πανελλήνια Έρευνα Γνώσης για το αλκοόλ που «ανιχνεύει» τη σχέση των καταναλωτών με την αλκοόλη.

Στην έρευνα έφηβοι ρωτήθηκαν πόσο συχνά καταναλώνουν αλκοόλ μέσα σε μία εβδομάδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν συχνή κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού σε ποσοστά τα οποία είναι ανησυχητικά για την εξάπλωση του αλκοόλ στις μικρές ηλικίες.

Επιπλέον, οι έφηβοι φαίνεται να προτιμούν συγκεκριμένους τύπους ποτών, με την μπίρα να κατέχει την υψηλότερη θέση σε καταναλωτική προτίμηση, τα «σκληρά ποτά» να ακολουθούν στις περισσότερες περιπτώσεις και τελευταίο στην κατανάλωση να έρχεται το κρασί. 

Η έρευνα παρουσιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2011 σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας και πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και πολυσταδιακή δειγματοληψία.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: