Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος του ΙΚΑ


Απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος του ΙΚΑ, με ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων, σε εικονικά ή πραγματικά κατασκευαστικά έργα, εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οργανωμένη σπείρα, που αποτελούνταν από πέντε άτομα ελληνικής υπηκοότητας, (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) είχαν υποβάλλει το έτος 2011 στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στις πόλεις της Λαμίας, της Κέρκυρας και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, μέσω διαδικτύου, τις δηλώσεις, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης, αφετέρου να λαμβάνουν μέρος από τα δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Οι κατηγορίες, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, βαρύνουν έναν 31χρονο συνιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στα Τρίκαλα, έναν 61χρονο ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου στα Τρίκαλα, έναν 40χρονο ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου στην Κέρκυρα, μία 46χρονη και τον 49χρονο σύζυγό, συνέταιρους σε τεχνικό γραφείο στον Πολύγυρου Χαλκιδικής.
Ο
ι ψευδώς δηλωθέντες εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές, που προκύπτουν από την ασφάλιση και ακολούθως κατέβαλαν στους εμπνευστές της απάτης χρηματικό ποσό που είχε προσυμφωνηθεί.


Πηγή: ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: