Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η Ντανούτα Χούμπνερ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα


Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει η ευρωβουλευτής Ντανούτα ΧΟΥΜΠΝΕΡ την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12:30 μ.μ. στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Η κα. ΧΟΥΜΠΝΕΡ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντήσει στις 2 Σεπτεμβρίου τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κκ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και Σωκράτη ΞΥΝΙΔΗ για να συζητήσουν για την αποτελεσματική χρήση των πόρων Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων. Ειδικότερα, η κα. ΧΟΥΜΠΝΕΡ θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μέσω πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί το ποσοστό συγχρηματοδότησης για τα διαρθρωτικά ταμεία προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της κρίσης που θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κα. ΧΟΥΜΠΝΕΡ θα συμμετάσχει προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου ΤΑΤΟΥΛΗ σε συζήτηση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα στην Τρίπολη στις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 3 Σεπτεμβρίου.
 
Η παρουσία της κας. ΧΟΥΜΠΝΕΡ, που είχε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής τον Νοέμβριο του 2010, έρχεται ως συνέχεια της περιοδείας κλιμακίου ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο 2011 στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου για να διαβουλευτούν με τις Ελληνικές περιφερειακές αρχές για τη νέα Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020 η επεξεργασία της οποίας ξεκινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το φθινόπωρο.

Με τις πρωτοβουλίες  αυτές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται συστηματικά για τη διαμόρφωση μίας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει και να υπερβεί την κρίση και να δρομολογήσει μία δυναμική ανάκαμψης μέσω της χρήσης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: