Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Και μετά το προσκύνημα...η βάφτιση


Και μετά την επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά που εξελίχθηκε με επιτυχία για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τώρα ξεκινά η αποστολή της βάφτισης στα Γιάννενα στις 28 Αυγούστου, για την οποία έχουν ξεσηκωθεί όχι και λίγες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε λίγες μέρες θα βαφτίσει το γιο του πρώην δημάρχου Ανατολής Ιωαννίνων, Γιάννη Εμμανουηλίδη. Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης βέβαια στις εσωκομματικές εκλογές για Πρόεδρο της ΝΔ είχε στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη κι αυτό του το “κρατάνε” ακόμη οι Σαμαρικοί της περιοχής.  Όμως η ιδιότητα της κουμπαριάς με τον Πρόεδρο μπορεί να του δώσει το μπόνους που χρειάζεται εδώ και καιρό για μια προσπάθεια ανάτασης του ίδιου μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί βέβαια στην περιοχή ισχυρίζονται ότι ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, στοχεύοντας στον ρόλο του υποψήφιου βουλευτή, θα μείνει στο τέλος με τον ρόλο του... υποψήφιου κουμπάρου, καθώς θεωρούν ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα αλλάξει και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάει στη βάφτιση. Όλα αυτά συγκροτούν τον φάκελο μιας ακόμη δύσκολης αποστολής που καλείται να αναλάβει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες ημέρες. 

Πάντως τα προσκλητήρια της βάφτισης έχουν σταλεί κατά χιλιάδες και κάποιοι φιλοδοξούν να αναδείξουν τη θρησκευτική τελετή σε μέγα τοπικό πολιτικό γεγονός. Τόσο μεγάλο που ίσως χρειαστεί να έρθουν και τηλεοπτικοί σταθμοί από Αθήνα. Εγώ πάντως ένα έχω να πω: «Έχουν γνώση οι φύλακες»

Μ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: