Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Ανησυχία για την κατάσταση των τριών που νοσηλεύονται στο Ρίο

Αγωνία επικρατεί  -μετά και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- για την εξέλιξη της κατάστασης των τριών ασθενών που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό COVID-19 και οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου επικρατεί ανάμεσα στους συγγενείς και το φιλικό τους περιβάλλον. Έκδηλη είναι η ανησυχία του κόσμου για την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία μετράει ήδη 31 άτομα στην Ελλάδα, καθώς την Πέμπτη προστέθηκαν άλλοι 20 μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν οι συνταξιδιώτες του 66χρονου που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.



Οι τρεις από τους 31 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 66χρονος που ανιχνεύθηκε πρώτος από το συγκεκριμένο γκρουπ φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα πιο βαριά συμπτώματα, ενώ σοβαρή, αν και με ηπιότερα συμπτώματα, κρίνεται η κατάσταση της συζύγου του 66χρονου και ενός ιερέα.

Επίσης, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται και άλλοι έξι ασθενείς, που έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές. Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες -επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: