Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία διεξήχθη το τουρνουά ΠΡΟΜΙΝΙ από τον Πύρρο Ιωαννίνων Water Polo

Ρεπορτάζ: Ασημίνα Θάνου
Φωτογραφίες: Νίκος Τσιλίκης



Ένα ευχάριστο τριήμερο πέρασαν από τις 13 έως τις 15/12/2019 οι φίλοι και οι φίλες του αθλήματος της υδατοσφαίρισης στα Ιωάννινα. Ο Πύρρος Ιωαννίνων Water Polo συνδιοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά υδατοσφαίρισης της κατηγορίας Προ Μίνι στο Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ. Αθλητές και αθλήτριες ηλικίας έως δέκα ετών από συνολικά έξι ομάδες έλαβαν μέρος στο τουρνουά αναδεικνύοντας πτυχές των αθλητικών τους δεξιοτήτων.


Πιο συγκεκριμένα, ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ο Ν.Ο. Πατρών, ο ΠΑΟΚ, ο Α.Ο. Καστέλλας, η Ν.Ε. Λάρισας και ο Πύρρος Ιωαννίνων αναμετρήθηκαν αθλητικά και με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων, τερμάτισαν με την προαναφερθείσα σειρά. Όλες οι ομάδες μετά τη λήξη του τουρνουά έλαβαν αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια.


Για την συνδιοργάνωση και την εξέλιξη του τουρνουά ο προπονητής του Πύρρου Ιωαννίνων, Μιχάλης Λώλης ανέφερε τα εξής:
«Αυτό το τουρνουά συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Ηπείρου και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ. Θεωρώ ότι ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο του τουρνουά και αυτό φάνηκε από τις ομάδες που ήρθανε στην πόλη μας. Κάθε χρόνο πιστεύω ότι θα γίνεται ακόμα καλύτερο και θα προσπαθήσουμε του χρόνου να έχουμε και μια ξένη ομάδα είτε από την Ιταλία , είτε από τη Σερβία ή το Μαυροβούνιο».


Ο Ανδρέας Κοντομίχαλος, υπεύθυνος της ακαδημίας πόλο του Ν.Ο. Βουλιαγμένης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ευκαιρία που δίνεται για συνάντηση των ομάδων που πρωταγωνιστούν στο άθλημα:
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη σας. Μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε σε μια εκπληκτική εποχή τα Γιάννενα. Είναι ευκαιρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Θα θέλαμε και θα ήταν ευχή και για εμάς να γίνει πραγματικότητα το όνειρο που έχουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης και του Πύρρου Ιωαννίνων, ώστε να γίνει θεσμός το τουρνουά κάθε χρόνο και να μας δίνεται η ευκαιρία να συναντιόμαστε εδώ. Θα έλεγα πως είναι ένα κομβικό σημείο για την ελίτ του πόλο παγκοσμίως, διότι είναι μεγάλη ευκαιρία να μπορούμε να συναντιόμαστε με χώρες που πρωταγωνιστούν στο άθλημα όπως είναι η Ιταλία και η Σερβία αλλά και με ομάδες από διάφορες πόλεις, όπως αυτές που έχουν έρθει φέτος, κάθε χρόνο».


Με την αισιοδοξία να επαναληφθεί το γεγονός και την επόμενη χρονιά ο Μ. Λώλης έκανε λόγο και για το άθλημα στην πόλη: «Είμαστε εδώ στα Γιάννενα για ένατη χρονιά. Αγαπάμε το άθλημά μας και το υπηρετούμε. Του χρόνου θα κλείσουμε δέκα χρόνια και ο στόχος μας είναι να μεγαλώσει το άθλημα σιγά-σιγά, σταθερά, με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή».

Τα αποτελέσματα των αγώνων του τουρνουά 

ΠΑΟΚ - ΠΥΡΡΟΣ 21-5
Ν.Ο.Β. - ΚΑΣΤΕΛΛΑ 9-4
Ν.Ο.ΠΑΤΡΑ - Ν.Ε.ΛΑΡΙΣΑ 15-7
14 Δεκεμβρίου
Ν.Ε.ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΟΚ 7-12
ΠΥΡΡΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ 7-15
Ν.Ο.Β. - Ν.Ο.ΠΑΤΡΑ 8-5

ΠΥΡΡΟΣ - Ν.Ε.ΛΑΡΙΣΑ 10-20
Ν.Ο.ΠΑΤΡΑ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ 7-5
ΠΑΟΚ - Ν.Ο.Β. 8-12
15 Δεκεμβρίου
Ν.Ο.Β .- ΠΥΡΡΟΣ 18-8
Ν.Ε.ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ 2-8
Ν.Ο.ΠΑΤΡΑ – ΠΑΟΚ 12-11

Ν.Ε.ΛΑΡΙΣΑ - Ν.Ο.Β. 9-12
ΠΑΟΚ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ 11-9
ΠΥΡΡΟΣ - Ν.Ο.ΠΑΤΡΑ 7-22

Δεν υπάρχουν σχόλια: