Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Έρχεται “καυτό” διήμερο - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς


Μίνι καύσωνας "έρχεται” στη χώρα μας το επόμενο διήμερο, όταν και η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς κελσίου, σε ορισμένες περιοχές.Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία ακόμη και τους 41 βαθμούς την Πέμπτη. Την Τετάρτη σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία το θερμόμετρο θα “σκαρφαλώσει” στους 39-40 βαθμούς, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στη Στερεά Ελλάδα, την Πέμπτη.


Στην Αττική, την Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες (38 βαθμοί) σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και νότια Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: