Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Όχι άλλα story σε θάλασσες και ακτές!

*Της Σέβης Ευθυμίου

Αν νομίζατε πως τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που τα insta story παίρνουν φωτιά, τα προφιλ των χρηστών γεμίζουν με εποχιακά hashtag και φωτογραφίες από κατάλευκα τοπία και στολισμένες γωνιές, κάνατε λάθος. Τα χιόνια, τα λαμπιόνια, τα δέντρα και η μαγεία των Χριστουγέννων μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό, αφού τελικά «Ο εφιάλτης» είναι στο δρόμο με την θάλασσα , κι όχι στο δρόμο με τα χιόνια!

Το κακό ξεκινά σταδιακά από την Πρωτομαγιά, όπου πολλοί είναι εκείνοι που ξεχύνονται στην παραλία προμηνύοντας την αρχή , όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά και του μαρτυρίου του φλας που πρόκειται να ακολουθήσει. 
      Και να σου τα κύματα, και να σου κορασίδες εις τον αφρό είς τον αφρό της θάλασσας, να απολαμβάνουν ανέμελες τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και να σου πόζες πάνω σε φουσκωτά φλαμίνγκο, μονόκερους και άλλα φαντεζί πτηνά, ερπετά, θηλαστικά, -με λίγα λόγια σε όλη την χλωρίδα και την πανίδα τούτης της άμοιρης πλάσης- με ένα mojito ανά χείρας!
     Και φυσικά δεν ξεχνάμε τις αυθόρμητες και τυχαίες εκφράσεις χαράς -για τις ανάγκες των κλικ- κάτω απ΄τον ήλιο, δίπλα απ’τον φοίνικα, έμπροσθεν της αιώρας, διαγωνίως της παραλίας, κάτι σαν διαφήμιση γνωστής εταιρείας με οδοντόκρεμες ( ονόματα δεν λέμε, διαφημίσεις δεν κάνουμε!)
      Μην ξεχάσω την καλύτερη ώρα της ημέρας για φωτογράφιση, που δεν είναι άλλη από το ηλιοβασίλεμα. Μία λήψη να κρατάνε το ηλιοβασίλεμα, άλλη λήψη να μην το κοιτάνε , επόμενη να το κοιτούν αδιάφορα, κεφάτα, θυμωμένα, μελαγχολικά (αυτοί οι τελευταίοι είναι οι χωρίς ταίρι, κι αυτό το καλοκαίρι). Που μέχρι να τελειώνει το photoshooting έχει πέσει το ηλιοβασίλεμα και έχει ξημερώσει δύο φορές!
      Κουράγιο , συμπαράσταση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς, σε όλους εκείνους που τις ημέρες των διακοπών αναλαμβάνουν ακούσια το επάγγελμα του φωτογράφου του χωριού, κι έχουν κάνει προέκταση του χεριού τους την κάμερα, για να φωτογραφίζουν τους υπόλοιπους που έχουν αναλάβει εκούσια το επάγγελμα του μοντέλου- influencer- brand ambassador- κούκλας Barbie/κούκλου Ken (γιατί δεν χτυπάει η καμπάνα μόνο για τις θηλυκές υπάρξεις τούτου του πλανήτη, πόσα θα μας φορτώσετε πια!).
      Προσοχή,  η μάστιγα αυτή που εξαπλώνεται γύρω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και βρίσκεται παντού -γιατί όπου κι να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει-  θα φτάσει στο απόγειό της εκεί κατά τον 15αύγουστο.  Αυτός λοιπόν ο φωτογραφικός οργασμός, που δεν ζητήσαμε αλλά απλόχερα μας δόθηκε, από εκείνη την ημερομηνία κι έπειτα, θα αρχίσει να παύει σιγά – σιγά, και το μόνο που θα μας θυμίζει καλοκαίρι είναι κάποιες φωτογραφίες throwback , οι αποθεματικές σαν να λέμε, για να βγάλουμε το χειμώνα.
     Αλλά μην μου αγχώνεστε! Τα πρωτοβρόχια δεν είναι μακρυά!
     
Σέβη Ευθυμίου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: