Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά


Ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου. Αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο, όπου έχουν εντοπιστεί συνολικά εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. Από τις  μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν και συνεργούς. Μάλιστα, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε νωρίς το πρωί καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται από τις Αρχές, στο πλαίσιο αυτής της πιθανότητας.
Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά
Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, "οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν εννέα φορές με καλάσνικοφ. Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά", είπε σημειώνοντας πως μία σφαίρα πέρασε από το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι και εξωστρακίστηκε στο πάτωμα.
"Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega.
ΔΗΜΑΡ: "Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια"
Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
"Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο",  τόνισε, εκφράζοντας το φόβο  ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
"Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί", πρόσθεσε.
ΣΥΡΙΖΑ: "Επικίνδυνη κλιμάκωση πρακτικών τυφλής βίας"
Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι "σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας", ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο "ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ".
Παπαρήγα: "Αυτονόητη η καταδίκη των επιθέσεων"
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, σημειώνοντας πως "η καταδίκη των επιθέσεων είναι αυτονόητη".
Όπως είπε ακόμη, η κατάσταση στη Βουλή έχει γίνει αηδιαστική, ενώ χαρακτήρισε "ανόητο" το να ζητάει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια, να καταδικάσει τις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: