Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Με επιτυχία έγινε και φέτος η επέτειος για την μάχη της Κόνιτσας

Παρουσία πλήθους κόσμου, παρά το «τσουχτερό» κρύο έγινε και φέτος η επέτειος για την μάχη της Κόνιτσας. Οι εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ιωαννίνων και συμμετέχει η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων, στο χώρο όπου έπεσαν τα θύματα της μάχης. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν και πολλά Σωματεία και Οργανώσεις της περιοχής. 
Η ομιλία… 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Γκορέζης, Υποστράτηγος ε.α., πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ιωαννίνων. 
Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορία της μάχης και παρουσίασε την εξέλιξή της μέρα προς μέρα, ο κ. Γκορέζης συνέδεσε τη σημασία του ιστορικού αυτού γεγονότος με τα όσα γίνονται στις ημέρες μας. 
«Σήμερα πολλαπλασιάζονται οι εις βάρος της πατρίδας μας προκλήσεις. Κοσμοπολίτικα σχέδια επιδιώκουν ανενόχλητα να σβήσουν την ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας υπερηφάνεια. Το πολιτικό μας σύστημα αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η κρίση των θεσμών, οικονομική, κοινωνική και ηθική υποδηλώνει την ιστορική υστέρηση του συστήματος εξουσίας σε σχέση με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Γκορέζης. 
Σημείωσε ακόμη, ότι αυτή η κατάσταση είναι εθνική ανάγκη να ανατραπεί, για να μπορέσει η χώρα και ο λαός της να ανασάνουν. 
«Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να συντηρούμε άγρυπνη την εθνική μας μνήμη και την ευγνωμοσύνη μας στην θυσία εκείνων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Γκορέζης.



Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: