Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός μεγάλος και πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία

Μεγάλος και πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία, σκοτώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή της Φωκίδας. Ο 66χρονος επιχειρηματίας Γ.Γ. είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου, ωστόσο ο θάνατος τον βρήκε σε τροχαίο στην περιοχή Αποστολιά Φωκίδας στις 5:45 το πρωϊ. Πρόκειται για τον έναν από τα δύο αδέρφια μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ο οποίος πήγαινε να βρει την παρέα του για κυνήγι αλλά στον δρόμο τον βρήκε ο θάνατος...


Σύμφωνα με πληροφορίες απο την αστυνομία πρόκειται για τον Γιώργο Γερμανό, αδερφο του Πάνου Γερμανού που κατηγορείται για τις μίζες στα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυναμεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σήμερα (01-11-2015) στις 05:45΄, στη 2η χ/θ από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Παύλιανης – Αποστολιάς Φωκίδας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς.

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Την παραπομπή σε δίκη πέντε κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, για σκέλος της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, εισηγείται με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου.

Η εισαγγελική λειτουργός, με την πρότασή της (αριθμός 1149/15) ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ” εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η δικογραφία αφορά διακίνηση μέρους των παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, που ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ.Κάμαρης – και οι ανακριτές την κατατάσσουν σε αυτές «συμφερόντων Σμπώκου» – της οποίας την διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η επίμαχη εταιρία φαίνεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο.

Συνολικά στην CLAVIS φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν ποσά περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θεωρούνται, κατά τη δικογραφία, ως η «αμοιβή» του κ. Σμπώκου, από τα περίπου 90 εκατομμύρια που φέρεται να δόθηκαν συνολικά ως «δώρα» για τα ρωσικά όπλα.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των επίδικων ποσών έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο, τόσο από τον κ. Κάμαρη, όσο και από τον κ. Γερμανό, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό που του αποδίδεται, αρνούμενος πως γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο επιχειρηματίας, με κομβικό ρόλο στην υπόθεση της αγοράς των αντιαεροπορικών όπλων από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, Βλάσσης Καμπούρογλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

Πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: