Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δαμασκός: Μην τα βάζετε μαζί μας!


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στενότατος σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ. Και σε κάθε τόνο έχει ταχθεί κατά της επέμβασης στη χώρα. Σε αυτό φαίνεται πως «πατά» και η συριακή κυβέρνηση, που δηλώνει έτοιμοι να αμυνθεί αν δεχτεί επίθεση. "Ακούμε τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν γύρω μας. Αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά της Συρίας πιστεύω ότι το να χρησιμοποιούν ως άλλοθι τα χημικά όπλα δεν είναι καθόλου σωστό. Τους προκαλώ να δείξουν τι έχουν ως απόδειξη", σημείωσε και «απείλησε» πως η χώρα του διαθέτει αμυντικά μέσα που θα κάνουν τον κόσμο "να σαστίσει".


"Το να τα βάζει κανείς με την Συρία δεν είναι μικρή υπόθεση. Διαθέτουμε αμυντικά μέσα που θα κάνουν τους άλλους να σαστίσουν", είπε.«Εάν ο σκοπός ενός πιθανού (ξένου) στρατιωτικού πλήγματος είναι να επιτευχθεί μια (νέα) ισορροπία δυνάμεων. . . αυτό αποτελεί αυταπάτη και δεν είναι δυνατό να γίνει», είπε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο. Ο Μουάλεμ επέμεινε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει τη στρατιωτική της εκστρατεία εναντίον των αντικαθεστωτικών παρά τις οποιεσδήποτε ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Υποστήριξε δε ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την αλ Κάιντα, καθώς και του Ισραήλ.
«Μια πολεμική προσπάθεια που θα διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ισραήλ και δευτερευόντως του Μετώπου αλ Νόσρα», της ένοπλης οργάνωσης η οποία δηλώνει πίστη στην αλ Κάιντα και μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.
Το επόμενο (και όχι το τελευταίο) καθεστώς που έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ και οι δουλικοί εταίροι τους στην Ευρώπη είναι η Συρία του Άσαντ. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα στη χώρα εκ του μηδενός δημιούργησαν έναν δήθεν εμφύλιο πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν πολύ σταθερό και είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συριακού λαού (και των χριστιανών, οι οποίοι σφάζονται σήμερα από τους ισλαμοφασίστες αντάρτες).
Οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Μισθοφόροι από την Λιβύη και άλλες χώρες, ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα, εκπεδευμένοι σε στρατόπεδα εκτός Συρίας από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αξιωματικοί, ακόμα και μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν αναφερθεί. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ τροφοδοτούν αφειδώς με οπλισμό τους αντάρτες μέσω Τουρκίας ή/και Ιορδανίας.
Μόνο εμφύλιος δεν είναι ο παραπάνω πόλεμος αλλά είναι επίθεση εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας από ξένες δυνάμεις, ακόμα και αν σε αυτόν συμμετέχουν μαζί με τους αντάρτες θρησκευτικές μειοψηφίες της Συρίας.
Τελευταία το καθεστώς Άσαντ είχε μερικές στρατιωτικές επιτυχίες που έγερναν την έκβαση του πολέμου υπέρ αυτού.
Τι συνέβη τότε; Οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει μια εκατόμβη νεκρών οι οποίοι πέθαναν από χημικά που εξαπέλυσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ, όπως οι αντάρτες ισχυρίζονται.
Θα πρέπει για την επαλήθευση ή μη των κατηγοριών να γίνει μία επισταμένη έρευνα από επιτροπή του ΟΗΕ για να διαπιστωθεί η αλήθεια ή όχι των ισχυρισμών των ανταρτών. Αυτό υποστήριξε και η Ρωσία εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις αν τα χημικά εκτοξεύτηκαν από τις γραμμές του Συριακού στρατού.