Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Πώς θα αποφύγετε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια των εορτών

Επιτέλους τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι πρό των πυλών, μία ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση...
Σίγουρα όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να καθίσουμε στο γιορτινό μας τραπέζι μαζί με οικεία μας πρόσωπα και να τιμήσουμε δεόντως τα πλούσια εδέσματα! Σίγουρα όλα αυτά αποτελούν μία ευχάριστη νότα μέσα στη δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας...

Ας προσέξουμε όμως λίγο και τον εαυτό μας και πάνω απ'όλα την υγεία μας και την καλή μας διάθεση παραμένωντας όσο μπορούμε πιό λιτοί ώς πρός τις θερμίδες που θα καταναλώσουμε μέσα στις γιορτές. Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε κατ'αρχάς ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και γλυκών δεν θα μας τέρψει τόσο όσο μπορεί να πιστεύουμε αλλά αντίθετα μόλις τα πρώτα σημάδια της υπερφαγίας κάνουν την εμφανίση τους, στο σώμα μας, μάλλον θα μιλάμε για απογοήτευση και κάθε άλλο παρά για τέρψη.
Τι μπορούμε να κάνουμε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των γευμάτων:
Πριν καθίσουμε στο τραπέζι, καλό είναι να έχουμε καταναλώσει κάτι ελαφρύ π.χ ενα φρούτο ή ενα καρότο έτσι ώστε να μετριάσουμε την όρεξη μας και να μπορούμε να συγκρατηθούμε ευκολότερα.
Ξεκινήστε με τη σαλάτα. Καταναλώνοντας λαχανικά στην αρχή του γεύματος στέλνουμε ένα πρώτο σήμα κορεσμου στον οργανισμό με σχετικά λίγες θερμίδες.
Καταναλώνουμε κατα προτίμηση κρέας με σαλάτα. Αποφεύγουμε την κατανάλωση πολλών υδατανθράκων. Π.χ τυρόπιτες, πατάτες κ.λ.π.
Προτιμήστε κόκκινο κράσί ανάμεσα σε άλλα αλκολούχα ποτά. Προσφέρετε δώρο στον οργανισμό σας τα ευεργετικά του συστατικά.
Μην καταναλώνετε τροφές όρθιοι. Καθίστε στο τραπέζι και φάτε αναπαυτικά. Προσπαθήστε να ελέγξετε την ποσότητα που καταναλώνετε.
Σε περίπτωση που καταναλώσουμε γλυκό, προτιμούμε κάτι με λίγες θερμίδες σχετικά ή αλλιώς μικρή ποσότητα.
Εάν παρόλα αυτά το παρακάνουμε μία φορά , προσπαθούμε να φάμε λιγότερο την επόμενη ημέρα.
Τέλος δεν ξεχνάμε ποτέ την φυσική μας δραστηριότητα. Ακόμα κι αν δεν έχουμε συνδρομή στο γυμναστήριο, μπορούμε να περπατήσουμε, να πάρουμε τις σκάλες ή να βγάλουμε το σκύλο μας βόλτα.
Καλές γιορτές και πάνω απ'όλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: