Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ατομικά συμβόλαια για κάθε δημόσιο υπάλληλο! - Πως θα γίνονται αυξήσεις μισθού και προαγωγές

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που παρουσίασε ο υπουργός μιλάει ξεκάθαρα για ένα ατομικό συμβόλαιο το οποίο θα υπογράφει κάθε χρόνο ο υπάλληλος. Στο ατομικό αυτό συμβόλαιο θα περιγράφονται οι βασικοί στόχοι του τμήματος που υπηρετεί ποσοστικοποιημένοι. Με βάση αυτούς τους στόχους οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα βαθμολογούνται και ύστερα με βάση αυτή τη βαθμολόγηση θα μπορούν να διεκδικήσουν προαγωγή ή αύξηση μισθού.
Κάθε υπάλληλος θα αξιολογείται για την διοικητική του ικανότητα, τη συμπεριφορά και την απόδοση στην υπηρεσία. 
Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προϊστάμενός του, ενώ η τελική κρίση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Οι υπάλληλοι που πετυχαίνουν τους στόχους που τους έχουν τεθεί σε ποσοστό άνω του 80% θα παίρνουν και το αντίστοιχο κίνητρο, όπως προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης θα ισχύει το 2013-14, γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε δεν θα καταβληθούν τα κίνητρα απόδοσης και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπονται από το νέο μισθολόγιο, κάτι που μεταφράζεται σε νέες απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων.

Ο κ. Ρέππας παρουσιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα είπε ότι στόχος είναι οι δείκτες αξιολόγησης να είναι έτοιμοι ως το τέλος του 2012.


Πηγή:  newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: