Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Από την Κόνιτσα στον Όλυμπο σε 24 ώρες


Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την Κόνιτσα για να διανύσουμε περίπου 300 δύσκολα ποδηλατικά χιλιόμετρα και θα συνεχίσουμε τρέχοντας ως την κορυφή του Ολύμπου. Σε 24 ώρες. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑΜΕΑ "Δράση για το κάτι άλλο" στη Θεσσαλονίκη. Το σύντομο αλλά επίπονο ταξίδι μας ξεκινάει με ποδήλατο από την Κόνιτσα, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στις 6 το απόγευμα. Χρονικά υπολογίζουμε το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής μας (300km περίπου) να τελειώσει μέσα σε περίπου 17 ώρες στη θέση Γκορτσιά Ολύμπου, σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στις κορφές. Από εκεί πεζοπορώντας (ή τρέχοντας να προλάβουμε το χρόνο) υπολογίζουμε να είμαστε στο Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2917m) – μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, «κλείνοντας» έτσι το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών που έχουμε θέσει.

Πρόκειται για την 3η συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης. 
Τον Αύγουστο του 2012, μετά από 23 ώρες και 30 λεπτά προσπάθειας, η ομάδα του ΚΟ24 σταμάτησε λόγω καιρού 270 μέτρα από την κορυφή, χωρίς να επιχειρήσει την τελική ανάβαση κορυφής.
Τον Ιούνιο του 2013 επιστρέψαμε και πετύχαμε το στόχο μας ξεπερνώντας όμως το όριο των 24 ωρών, φτάνοντας σε 26 ώρες και 40 λεπτά στην κορυφή.
Φέτος, το KonitsaOlympus24 προετοιμάζεται σκληρά για να οδηγήσει τους αθλητές με ασφάλεια στο στόχο τους, σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής : 
Ποδηλασία: Κόνιτσα – Δοτσικό – Γρεβενά – Κοζάνη – Ίμερα - Ρητίνη – Δίον – Λιτόχωρο – Γκορτσιά.
Ορεινό Τρέξιμο: Γκορτσιά - Πετρόστρουγκα –Λαιμός – Οροπέδιο των Μουσών – Καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».
Ανάβαση κορυφής: Καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» - Μύτικας (2.917μ.).

Το «ΚΟ24» δεν είναι μόνον οι αθλητές. Είναι η συνεργασία δεκάδων ανθρώπων που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια συμβάλλοντας ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες (ομάδα ορειβατών Οδηγών Βουνού, γιατροί, προπονητές, γραφίστες, φωτογράφοι, οδηγοί αυτοκινήτων κ.λ.π.). Το event όμως δεν είναι φιλανθρωπικό. Η φιλανθρωπία προϋποθέτει και θρέφει την ανισότητα: έναν βολεμένο πλούσιο που βοηθάει έναν καημένο φτωχό. 

Στόχος του "ΚΟ24" είναι να γίνει γνωστό το έργο συμπολιτών μας που με ανιδιοτέλεια συμβάλουν στην δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Να δείξουμε ότι πρέπει να χαιρόμαστε την φύση, όχι να την βιάζουμε. Να δείξουμε πως με την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράματα από όσα ο καθένας μόνος του. Θέλουμε, τελικά, ο κόσμος να καταλάβει πως μπορούμε να ζούμε και να δρούμε συνεργατικά και ισότιμα, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. 

Στις 11 και 12 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας (για όλο το 24ωρο) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση ανά μία ώρα για την κατάσταση και την ακριβή θέση της ομάδας στο χάρτη μέσω της ιστοσελίδας μας αλλά και στο Facebook.

Τα προηγούμενα έτη το konitsaolympus 24 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ξεκίνησε σαν ιδέα δύο αθλητών που θέλησαν να ξεπεράσουν κάποια προσωπικά όρια. Έπειτα οι αθλητές γίναμε τρεις και φίλοι απ' όλη την Ελλάδα θέλησαν να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Θελήσαμε ο ιδρώτας μας να μην πάει χαμένος κι έτσι ενισχύσαμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο (2012) και το Φάρο του Κόσμου στο Δενδροπόταμο (2013) που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη και όλα λειτούργησαν εξαιρετικά.
Μετά την επικοινωνία μας με τον Σωματείο Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο», οι υπεύθυνοι μας πληροφόρησαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα του ιδρύματος.

Αξιολογήσαμε ότι είναι στις δυνατότητές μας να συνδράμουμε φέτος μ' αυτόν τον τρόπο.Τρέχοντας για το «κάτι άλλο»!
Εθνική Τράπεζα, Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο"
Αριθμός λογαριασμού: 239/440110-73.

Δεν υπάρχουν σχόλια: