Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πριν το Πάσχα στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δίνει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, πριν από το Πάσχα όπως αποκαλύπτει σήμερα Το Βήμα. Η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ θα σημαίνει μια έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικά του ιδίου του πρωθυπουργού, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να συζητήσει τα επόμενα βήματα ειδικά επί της συμφωνίας για το χρέος που απασχολεί πλέον τον Αντώνη Σαμαρά.«Από εδώ και πέρα υπάρχει μια ευθεία γραμμή και δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Η χώρα βαδίζει μπροστά» λέει τις τελευταίες ώρες σε τακτικούς συνομιλητές του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Επ’ ευκαιρία του Eurogroup και του Ecofin που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θα δει επίσης τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης στους 28 υπουργούς Οικονομικών και σε άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκεί, όπως γράφει Το Βήμα, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός για να υλοποιηθεί το οικονομικό πρόγραμμα, στην εκπλήρωση του χρέους της ελληνικής πλευράς και θα τονίσει το χρέος που έχει και η πλευρά των πιστωτών έναντι της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: