Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Με τοπικές απογευματινές μπόρες ο Δεκαπενταύγουστος


Επιστροφή της απογευματινής αστάθειας περιμένουμε τη νέα εβδομάδα στο εσωτερικό της Ηπείρου, ενώ όλα δείχνουν ότι και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές τις θερμές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Αναλυτικά:.


Σήμερα Δευτέρα (13/8) και αύριο Τρίτη (14/8) η ημέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα σε ολόκληρη την περιοχή μας και μόνο πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και ίσως τοπικά και σε κάποιες πεδινές περιοχές. Βροχές και πιθανά καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Άρτας και Ιωαννίνων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς σε πεδινές περιοχές, από 23 έως 34 στα παράκτια τμήματα, από 14 έως 34 στα ημιορεινά και από 10 έως 29 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Από το Δεκαπενταύγουστο έως και το τέλος της εβδομάδας, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία , θερμοκρασιακά ο καιρός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, η απογευματινή αστάθεια θα συνεχιστεί, ενώ ενδέχεται οι τοπικές απογευματινές μπόρες ή και καταιγίδες να είναι περισσότερο έντονες και να επηρεάσουν μεγαλύτερα τμήματα στο εσωτερικό της περιφέρειας.

Από πλευράς ανέμων, δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ, με εξαίρεση τις απογευματινές ώρες όπου στις παράκτιες περιοχές θα στρέφονται σε δυτικούς με έως 4 μποφόρ,ενώ μικρή ενίσχυση αναμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: