Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αρκετά ζεστό το Σαββατοκύριακο!


Θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα προκαλέσουν από αύριο Σάββατο και έως και τη Δευτέρα σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή μας με το θερμόμετρο να ξεπερνά τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Παρασκευή (20/07/2018) ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη την Ήπειρο και μόνο λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις ορεινές περιοχές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, τους 32 με 33 στα ημιορεινά, τους 32 στα παραθαλάσσια τμήματα και στους 28 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά – βορειοδυτικά έως 3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ.

Το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, φτάνοντας στους 36 βαθμούς στα πεδινά τμήματα των νομών Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσα, στους 34 με 35 στα ημιορεινά, στους 33 στα παράκτια τμήματα και στους 31 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Η Κυριακή περιμένουνε να είναι μια αρκετά ζεστή ημέρα με τους ανέμους να στρέφονται σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και με σχετικά αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο 1 με 2 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα, με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, αναμένουμε μικρή υποχώρηση της ζέστης, ενώ θα επικρατούν κατά διαστήματα νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές κυρίως ώρες στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: