Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Το "Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης" στον Κατσικά Ιωαννίνων


Την ευκαιρία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων άδραξε πλήθος πολιτών κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του –αρχόμενου από δεκαετίας και πλέον-Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, στον Κατσικά, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και πρόσκληση του  Προέδρου Τ.Δ. κ. Μπούτση Δημητρίου, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Βίνη Γιώτας και της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κ. Μάντζιου Ιφιγένειας.

Στο πλαίσιο μιας άρτια οργανωμένης εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Σύλλογος Γυναικών Κατσικά, οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για την καταλυτική σημασία της πρόληψης, μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Διοργανωτές και παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν θερμά τους προσκεκλημένους με τον Πρόεδρο του Τ.Δ. κ. Δημήτρη Μπούτση να καλωσορίζει το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης και τον επ. καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα στον Κατσικά. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βίνης, ευχαρίστησε τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας γιατί πρόσθεσε ως σταθμό στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης τον Κατσικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας  που αναπτύσσει για αρκετά χρόνια. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ιφιγένεια Μάντζιου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μάξιμο για τις πρωτοβουλίες της Μητρόπολης και τη συνεργασία με τον κ. Στέφανο Φούσα και την επιστημονική του ομάδα. Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώτα Βίνη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε τη συνέχεια της δραστηριότητας, αναφερόμενη στα οφέλη της πρόληψης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος εξήρε τη συνέργεια της εκκλησίας με την ιατρική επιστημονική κοινότητα, διαμέσου του επ. Καθηγητή Καρδιολογίας και την προσπάθεια στήριξης και των πιο απόμακρων χωριών και ευχαρίστησε τον πατέρα Αβραάμ για την παραχώρηση της αίθουσας του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Κατσικά. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, εμπνευστής της εθελοντικής δράσης Αλληλεγγύης, ο οποίος τόνισε τις εκφάνσεις που λαμβάνει η συγκεκριμένη κοινωνική δραστηριότητα και τη στοχοθεσία της. Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» («Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας») και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, («Θλίψη και κατάθλιψη»), Αποστόλης Καλοφύρης, Γενικός Ιατρός, («Εκτίμηση και αξιολόγηση του επείγοντος στην  πρωτοβάθμια υγεία»), Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, («Στοματική υγεία»), Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, («Συχνές ερωτήσεις από το χώρο της παιδιατρικής»), Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, («Μυωπία, πρεσβυωπία  και καταρράκτης»), Χάρης  Στεφανάκης, Οδοντίατρος στο ΠΓΝΙ («Απορίες στην οδοντιατρική πρόληψη»), Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Ιατρός, («Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»), Ευγενία Τσαγκαλίδου, Καρδιολόγος, («Πρόληψη στεφανιαίας νόσου») Χάρης Χαβέλας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, («Πρόληψη καρκίνου του δέρματος»), Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Κάπνισμα») Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc («Χρήση και εθισμός στο διαδίκτυο») και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος («Νομική υποστήριξη στην υγεία») .

Δεν υπάρχουν σχόλια: