Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κάτι συμβαίνει με τον καιρό. Καλοκαιριάτικα χιονίζει στην Ελασσόνα!


Οι κάτοικοι έχουν μείνει έκπληκτοι. Είναι γεγονός ότι φέτος στην Ελλάδα δεν έχουμε δει ακόμα Καλοκαίρι και κανείς δεν περίμενε ότι οι βροχές θα κρατούσαν τόσο πολύ. Σίγουρα όμως το χιόνι ξεπερνάει κάθε φαντασία.O καιρός στη Λάρισα και πιο συγκεκριμένα στο Λιβάδι Ελασσόνας τρελάθηκε για τα καλά, αφού το πρωί έπεσε χιόνι! Η πρόγνωση του καιρού έκανε λόγο για ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι.Το πρωί όμως χιόνισε για λίγη ώρα στο Λιβάδι Ελασσόνας και η φωτογραφία προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο.


Οι κάτοικοι έκπληκτοι κοιτούσαν το χειμώνα εν μέσω καλοκαιριού να τους κτυπάει την πόρτα. Κάποιοι έλεγαν πως τέτοια εποχή δεν έχει ξαναπέσει χιόνι στο νομό της Λάρισας.

Προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται από την κακοκαιρία στα παράλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει αρχίσει και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο. Όπως σημείωσε ο κ. Λέτσιος, τα μηχανήματα του δήμου αυτή την ώρα επιχειρούν ώστε να ανοίξουν διόδους και να περιορίσουν τα νερά των ρεμάτων, όμως η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη.

Με θερμοκρασία μόλις στους 18 βαθμούς Κελσίου και συνεχή βροχόπτωση από τα ξημερώματα, η Λάρισα θυμίζει… Λονδίνο, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουνίου. Το κέντρο της πόλης άδειο, αφού οι περισσότεροι έχουν αποφύγει τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η βροχόπτωση στη Λάρισα θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα αναμένονται και αύριο Τετάρτη. Βελτίωση περιμένουμε από την Πέμπτη, ενώ σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και επαναφορά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, από την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: