Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Εκτός ελέγχου τα επεισόδια στο Πισοδέρι: Έπνιξαν το χωριό στα δακρυγόνα - Υπάρχουν τραυματίες


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Πισοδέρι Φλώρινας όπου από τις 11 το πρωί είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία που επικύρωσε στις Πρέσπες, 30 χιλιόμετρα μακριά, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ.Στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία, σημειώνονται συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί διαδηλωτές τραυματίες και με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι έχουν δεχτεί πολύ ξύλο. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση χημικών σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Το thestival κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ενώ πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: