Σάββατο 12 Μαΐου 2018

"Αυλαία και πάμε": Μια κωμωδία που πρέπει να δείτε

*Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Όταν το κοινό σου απαρτίζεται από ανθρώπους διαφορετικούς, όλων των ηλικιών, και καταφέρνεις να τους κάνεις όλους να γελάσουν, τότε γνωρίζεις πως πέτυχες τον σκοπό σου, έκανες κάτι σωστά. Αυτό συνέβη στην παράσταση ‘’Αυλαία και πάμε’’, που ανεβαίνει στην πόλη μας από την θεατρική ομάδα ‘’Σφάλμα επί Γκοντώ’’. Γέλιο, γρήγορη πλοκή, αστείοι χαρακτήρες και καλές ερμηνείες, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στο έργο.



Το κείμενο του Ρικ Άμποτ ‘’Αυλαία και πάμε’’ παίρνει σάρκα και οστά, από την ομάδα ‘’Σφάλμα επί Γκοντώ’’, στο θέατρο ‘’Έκφραση’’, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Παρακολουθήσαμε την παράσταση την Παρασκευή 11 Μαΐου, στην γεμάτη αίθουσα του θεάτρου και το κοινό υπήρξε ενθουσιώδες, γέλασε και χειροκρότησε τον θίασο και τους συντελεστές.

Στο έργο παρακολουθούμε την προετοιμασία έξι ηθοποιών για να ανεβάσουν την παράσταση ‘’Ο πιο αισχρός φόνος’’· κυρίως παρακολουθούμε βέβαια, τα ευτράπελα αυτής της προετοιμασίας, με τους ηθοποιούς να ξεχνούν τα λόγια τους ή να υπερπαίζουν, τον σκηνοθέτη άλλοτε να ουρλιάζει έξαλλος και άλλοτε να σιωπά απεγνωσμένος, και την εκκεντρική συγγραφέα να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο πιο αισχρός φόνος καταλήγει να γίνεται ο πιο αστείος φόνος και ομολογουμένως μας αρέσει πολύ.


Οι ερμηνείες του θιάσου ‘’Σφάλμα επί Γκοντώ’’ ήταν πολύ καλές, ενώ οι ερμηνείες που ξεχώρισαν ήταν αυτές του κου. Γιώργου Αγγέλη (ως Ερρίκος – Λόρδος Ντάντλεϊ), της κας. Γεωργίας Ζερδέ (ως Πόλυ – Λαίδη Μάργκαρετ) και της κας. Μαρίας Μολοχίδου (ως Βιολέτα – Νταϊάνα Λάσιτερ). Σκηνοθέτης είναι ο κ. Πέτρος Χριστακόπουλος. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Σάββατο 12 Μαΐου (διπλή παράσταση 21:15 και 24:00), Kυριακή 13 και Δευτέρα 14 Μαΐου. Το εισιτήριο κοστίζει έξι ευρώ. Σίγουρα πρόκειται για μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σφάλμα Χ Γκοντώ στο Facebook. 

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Φωτογραφίες: Ειρήνη Μπενέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: