Τρίτη 15 Μαΐου 2018

2ος Ορεινός Αγώνας Συρράκου (Syrrako Trail Run) με την ονομασία «Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom».


Η Οργανωτική Επιτροπή  Ορεινών Αγώνων Συρράκου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου, τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου (ΟΡ.Ο.Σ.) και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, διοργανώνει τον 2ο  Ορεινό Αγώνα Συρράκο (Syrrako Trail Run) με την ονομασία  «Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom». Ο αγώνας που έχει και ιστορικό υπόβαθρο θα διεξαχθεί  την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018.Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί  ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες , κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό τον  Ιούλιο του 1821.   


Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας των Χρούσια και Καλαρρύτικου, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και θα διέρχεται το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στην συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος μας, το καλοκαίρι του 1821.Είναι ένας αγώνας που έχει ως στόχο να συνδέσει την ιστορία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό με το αθλητικό ιδεώδες.

Την τεχνική ενημέρωση του αγώνα, που θα γίνει στον χώρο της Γραμματείας  στις 9:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Συρράκου, θα κάνει η Συρρακιώτισσα Χρυσή Ολυμπιονίκης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αθανασία Τσουμελέκα. Η ίδια, στις 9:30 π.μ., θα δώσει το σύνθημα της εκκίνησης του αγώνα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της διαδικασίας εγγραφής στην φόρμα εγγραφής:
https://docs.google.com/forms/d/1rmyBaR3zhoUzg-Yp4hs6J_1j_y5e9P50qebCnBGtAyc/edit

Εγγραφές δύναται να πραγματοποιηθούν στην Γραμματεία του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη αυτού, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών ορίζεται στους 300 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής. 

Για τους αθλητές που το επιθυμούν , θα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο Συρράκο με λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις 6:45 π.μ. της 8ης Ιουλίου από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (Λεωφόρος Δωδώνης, Ιωάννινα).

Για τους αθλητές και συνοδούς που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο Συρράκο, τα ξενοδοχεία της περιοχής θα προσφέρουν ειδικές τιμές.

Η Συμμετοχή στον αγώνα είναι 5   ευρώ  και   τα   χρήματα   θα   πρέπει   να   καταβληθούν  πριν   την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Τυχόν έξοδα τραπέζης  που θα προκύψουν από την συναλλαγή( π.χ έμβασμα μεταφοράς χρηματων) θα πληρωθούν από τον συμμετέχοντα. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών ορίζεται στις  300 συμμετοχές  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:     Τράπεζα  ALPHA,  IBAN:GR………….
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΒΑΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΝΤΟΝΤΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

♣ Οι   δηλώσεις   συμμετοχής   γίνονται   μέσω   της   διαδικασίας   εγγραφής
στην ιστοσελίδα του αγώνα .Εγγραφές δύναται να πραγματοποιηθούν
στην   Γραμματεία   του   αγώνα   μέχρι  και   μισή   ώρα   πριν   την   έναρξη
αυτού   εφόσον   δεν   έχει   συμπληρωθεί   ο   απαιτούμενος   αριθμός.  Οι
ενδιαφερόμενοι  μπορούν   να   απευθύνονται   για   τυχόν   διευκρινίσεις
στα   τηλ.   6977034517   (Ντόντορος   Βασιλης),   6946424324   (Βαιτσης
Γιώργος)
συμμετοχή στον αγώνα είναι
5   ευρώ  και   τα   χρήματα   θα   πρέπει   να   καταβληθούν   πριν   την
συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Τυχόν έξοδα τραπέζης  που θα
προκύψουν από την συναλλαγή( π.χ έμβασμα μεταφοράς χρηματων)
θα πληρωθούν από τον συμμετέχοντα. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών
ορίζεται στις  300 συμμετοχές  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
εγγραφής.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:     Τράπεζα  ALPHA,  IBAN:GR………….
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΒΑΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΝΤΟΝΤΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
♣ Οι   δηλώσεις   συμμετοχής   γίνονται   μέσω   της   διαδικασίας   εγγραφής
στην ιστοσελίδα του αγώνα .Εγγραφές δύναται να πραγματοποιηθούν
στην   Γραμματεία   του   αγώνα   μέχρι  και   μισή   ώρα   πριν   την   έναρξη
αυτού   εφόσον   δεν   έχει   συμπληρωθεί   ο   απαιτούμενος   αριθμός.  Οι
ενδιαφερόμενοι  μπορούν   να   απευθύνονται   για   τυχόν   διευκρινίσεις
στα   τηλ.   6977034517   (Ντόντορος   Βασιλης),   6946424324   (ΒαιτσΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κεντρική πλατεία Συρράκου-στάση «Λεύκα»- βρύση «Νούτσι» -είσοδος μονοπατιού προς γεφύρι Κουιάσας-δάσος Πάντζας- γεφύρι Κουιάσας-Καλαρρύτες-περιοχή «Στρατώνες»- «Σκάλα»-Σιδερένιο γεφύρι Χρούσια- Κεντρική πλατεία Συρράκου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί χωμάτινο και σηματοδοτημένο μονοπάτι. Πρόσκαιρη σηματοδότηση θα τοποθετηθεί την παραμονή του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής. Παράλληλα η ύπαρξη εθελοντών που θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της διαδρομής εκμηδενίζουν την πιθανότητα κάποιος δρομέας να αποκλίνει απ’ αυτή.

Μετά τον τερματισμό θα γίνουν οι απονομές σε όλους τους νικητές. Οι διοργανωτές θα έχουν φροντίσει για τους αθλητές, τους συνοδούς και τους εθελοντές δωρεάν φαγητό. Θα ακολουθήσουν events με μουσική, κληρώσεις δώρων και άλλες εκπλήξεις.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: