Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνοείται Mirage 2000 στο Αιγαίο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.04.2018) στην Πολεμική Αεροπορία. Αεροσκάφος Mirage 2000 – 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο μετά από επιχείρηση αναχαίτισης, αγνοείται εδώ και λίγη ώρα.Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Η πτώση του, αξίζει να σημειωθεί, δεν σχετίζεται να την αναχαίτιση.



Ο πιλότος του δεύτερο μαχητικού, σύμφωνα με το onlaert.gr, ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000 – 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα απο τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή των ερευνών πλέει και η φρεγάτα Ψαρά, που άλλαξε πορεία.

Από πλευράς Λιμενικού, στις έρευνες για τον πιλότο του μαχητικού συμμετέχουν τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι έρευνες γίνονται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: