Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Πολεμοχαρής Τσαβούσογλου: «Η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά»


Η Τουρκία είτε μέσω του Προέδρου της, είτε μέσω άλλων στελεχών της κυβέρνησης, δεν σταματάει να προκαλεί και να ανεβάζει τους τόνους καλώντας μάλιστα την Ελλάδα να συμπεριφέρεται ειρηνικά. Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων DHA και είπε πολλά για την Ελλάδα. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε τις προκλητικές θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο, αγνοώντας όλες τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί.


Είπε: «Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου». Κάλεσε επίσης την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο τονίζοντας: «Περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στα πλαίσια της καλής γειτονίας».

Όταν καλείται να σχολιάσει φερόμενη δήλωση Έλληνα πολιτικού ότι «Σε μια ώρα πάμε στην Άγκυρα», ο Τσαβούσογλου είπε: «Δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά». Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μας νουθετεί κιόλας λέγοντας: «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: