Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Καταδρομικές επιθέσεις μετά τις απειλές περιμένει από τον Ρουβίκωνα η ΕΛΑΣ


Με σχεδόν 100 επιθέσεις στο ενεργητικό του, τα τρία χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απειλές για κορύφωση της δράσης του μετά τις τελευταίες συλλήψεις και την Αστυνομία να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες επιθέσεις του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι, την Γαλλική πρεσβεία και τις συλλήψεις της Κρατικής Ασφάλειας. Ουσιαστικά, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αναρχικής συλλογικότητας, με την κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους να προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει το πάνω χέρι στην ιδιότυπη αυτή σύγκρουση.
Στην Κρατική Ασφάλεια, τα περισσότερα από τα 120 μέλη που αριθμεί ο Ρουβίκωνας είναι γνωστά, αρκετά από αυτά κατά καιρούς συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα όμως δεν πάνε στη φυλακή γιατί όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι από τις αρχές του χρόνου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα μετά την αποστολή φακέλου της ΕΛ.ΑΣ στις δικαστικές αρχές με όλα τα χτυπήματα του Ρουβίκωνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί συνολικά η υπόθεση και να ενωθούν όλες οι δικογραφίες. Στην Κρατική Ασφάλεια, εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα με ακόμη πιο εντυπωσιακά χτυπήματα, όμως οι αναλυτές διευκρινίζουν ότι οι ακτιβιστικές ενέργειες θα είναι μεν εντυπωσιακές όμως δεν βλέπουν να αναβαθμίζονται σε κάτι πιο δυναμικό και να περνούν τις νοητές κόκκινες γραμμές. 


Η τελευταία σύλληψη

Η νέα φάση στον «πόλεμο» Αστυνομίας - Ρουβίκωνα ήρθε μετά τη σύλληψη, τέσσερις ώρες πριν λήξει το αυτόφωρο για την επίθεση που πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν 36χρονο που αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας. Το συγκεκριμένο άτομο, όπως  χαρακτηριστικά λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί έναν από τους «βασικούς παίκτες» σε παρεμβάσεις και καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, -  λένε ότι βρίσκεται στη «βασική δεκάδα»-, ταυτοποιήθηκε από κάμερα που βρισκόταν στο Βρετανικό Συμβούλιο και κυριολεκτικά στο παρά πέντε της λήξης τους Αυτόφωρου (έληγε στις 11:59 το βράδυ του Σαββάτου) εντοπίστηκε στην περιοχή της Καισαριανής και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: