Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο: Ο 33χρονος που συνελήφθη δεν είναι ο βασικός ύποπτος


Η Κυπριακή Αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον διπλό φόνο στον Στρόβολο της Λευκωσίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο έγκλημα. Ο 33χρονος, γνωστός ως «Τζιωνής», έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και ναρκωτικών. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως η σύλληψη του 33χρονου προέκυψε μετά τον εντοπισμό γενετικού του υλικού στο σπίτι που δολοφονήθηκαν ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγος του Ντίνα Σεργίου που εργαζόταν στη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 


Το DNA του συλληφθέντα πιθανότατα σχετίζεται με παλαιότερη διάρρηξη στο σπίτι και εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε μετά την δολοφονία. Παράλληλα προέκυψε και παρουσία του συλληφθέντα στην περιοχή, μέσα από τα συστήματα παρακολούθησης σπιτιών και καταστημάτων πέριξ της οδού Ζαλόγγου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι έρευνες παραμένουν επικεντρωμένες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία δεν αφορά τον 33χρονο, αλλά παράλληλα εξετάζεται κάθε πτυχή και κάθε στοιχείο που προκύπτει από την ανάκριση, και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων. Χθες ο 33χρονος υποβλήθηκε σε εξαντλητική ανάκριση και αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι διέπραττε διαρρήξεις στην περιοχή για να εξασφαλίσει χρήματα για αγορά ναρκωτικών. Είναι άγνωστο αν τελικώς οι ανακριτές θα τον οδηγήσουν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητήσουν διάταγμα προφυλάκισης παρουσιάζοντας τον ως ύποπτο για τον φόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: