Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”


Παρουσία του Αντιπεριφερειαρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη πραγματοποιήθηκαν το Σαββατο 17  Φεβρουαρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας , “Πάνθεον” τα εγκαίνια της έκθεσης   φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ. Η έκθεση έγινε  στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια  της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου  Ιωαννιτών , ως προστάτη των Ευζώνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φωτογράφος  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για την   πορεία της Έκθεσης  στην Ελληνική επικράτεια και κατέθεσε τις  προσωπικές της  εμπειρίες που αποκόμισε για όσο διάστημα διήρκεσε η φωτογράφηση . Στόχος της ήταν να μας δείξει  όχι μόνο το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων ,  την παραδοσιακή στολή τους  και   την δύσκολη εκπαίδευση τους αλλά διεισδύοντάς στον ψυχικό τους κόσμο να αποτυπώσει  τις ιδέες και τα συναισθήματά τους . Στην εκδήλωση χαιρέτισέ επίσης ο παλιός λοχαγός της Προεδρικής φρουράς Ιωάννης Σμύρης καθώς επίσης και ο εύζωνας Ιωάννης Γεωργίου συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.

Τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια:  ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, Ο Δήμαρχος Ζίτσας  κ. Πλιάκος Μιχάλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ζίτσας  κ. Λιάκος Παναγιώτης, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κκ. Μιχάηλ Γκίκας και Τσουμάνης Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος Αλέξανδρος.

Τις Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας εκπροσώπησαν, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Δ/κτης του Τάγματος Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Ταγματάρχης Βάντζος,  ο εκπρόσωπος του Δκτη του Γ΄ΣΣ,  Υποδ/κτης του 628 ΤΠ Ταγματάρχης Τζουμελέκας, ο Δ/κτης της 3ης ΠΕΔΙΛ Αρχιπλοίαρχος Κων/νος Λαμπρόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας και ο Αστυνομικός Υποδ/ντης κ.  Ντίνης Φώτιος.

Επίσης με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, ο κ. Μπακολιάς Σταύρος εκπρόσωπος της
ΑΝΕΚ LINES στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας και Ηγουμενίτσας ο οποίος υπήρξε και χορηγός της Εκθέσεως.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουάριου .Καθημερινά γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη  ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.
Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας.
Χορηγός  της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES.
https://www.facebook.com/euroline.gr/
 https://twitter.com/euroline_travel
 https://www.instagram.com/euroline_travel/

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας  “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα  έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00 Κυριακές  10:00 -14:00 ,
Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: