Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Του Βαλεντίνου τα εννιάμερα!


*Της Σέβης Ευθυμίου
Kαι να λοιπόν που για άλλη μια χρονιά ξημέρωσε τούτη η άγια μέρα! Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι που λέμε! Ή μάλλον όχι λάθος αυτό είναι για τις απόκριες! Ή μήπως τελικά αντικατοπτρίζει και  την σημερινή μέρα; Μα φυσικά μιλώ για την 14η Φεβρουαρίου, για την ημέρα ορόσημο του Αγίου Βαλεντίνου!  Όσοι δεν καταλαβαίνετε την ύπαρξή της δεκτό, όσοι την έχετε ανάγκη ψάξτε για γιατρό όσο είναι ακόμη καιρός, όσοι απλά διασκεδάζετε μαζί της, καλά κάνετε ,μια που το γέλιο μακραίνει τη ζωή!!!


Από τα μεσάνυχτα της 13 Φεβρουαρίου, μόλις το ρολόι σήμανε 12 ακριβώς (όχι δεν έφυγε η Σταχτοπούτα τρέχοντας απ’το χορό) όλοι οι ερωτευμένοι θυμούνται ότι είναι ερωτευμένοι, όλοι οι παντρεμένοι ότι πρέπει να αναβιώσουν τον έρωτα τους, όλοι οι χωρισμένοι ότι έχουν χωρίσει και έχουν μια καλή ευκαιρία να βγουν και να τα πιουν, όλοι οι απελπισμένοι τούτης της ζωής ότι έχουν πιάσει τρίτο ράφι δεξιά στον πάγκο, και όλοι όσοι έχουν παράνομους δεσμούς, ότι θα καταξοδευτούν(τι το θελαν κι αυτοί το άλμα εις τριπλούν; Πλήρωνε σου λέει τώρα).

Όλα τα μαγαζιά θα βάλουν τα γιορτινά τους,  και όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις θα περιμένουν τα εκολλαπτόμενα καταναλωτικά τους θύματα που θα πληρώσουν και το νεφρό τους για ένα δώρο στον αγαπημένο τους. Και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν βορά σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η επίδειξης της ευτυχίας δεν έχει νόημα αν δεν ποσταριστεί στον τοίχο του αγαπημένου ζευγαριού. Τα hashtag που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες φυσικά είναι #γιαπανταμαζι, #lovehim/her ( τι το πήραμε κοτζάμ lower για να το  κορνιζάρουμε στον τοίχο) , #couplegoals, κι άλλα τέτοια δακρύβρεχτα και συγκινητικά σε μια αγωνιώδη προσπάθεια κοινοποίησης όλων των λεπτομερειών της προσωπικής τους ζωής.

Ουε και αλίμονο στον άντρα που θα ξεχάσει να πάρει δώρο ή να ευχηθεί μια τέτοια μέρα. Δικηγόρος στο κατώφλι του, διαζύγιο στον κόρφο του! 

Και από την άλλη όλοι οι καραβοτσακισμένοι τούτης της ζήσης θυμούνται εκείνης την ημέρα να κλάψουν τον έρωτα τον χαμένο για έναν χαμένο/ ή μια χαμένη αντίστοιχα.

Γιατί αυτή η γιορτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά εμπορευματοποίηση, μια βιτρίνα  και μια σύμβαση, που είμαστε υποχρεωμένοι, ερωτευμένοι και μη, να την ανεχόμαστε κάθε χρόνο . 

Άλλωστε όποιος είναι ερωτευμένος δεν χρειάζεται γιορτές και ξεχωριστές μέρες για να το θυμάται, ούτε λόγους για να το επιδεικνύει!

Σέβη Ευθυμίου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίννων

Δεν υπάρχουν σχόλια: