Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο

Ένας άνδρας νεκρός σε μια περίεργη, τουλάχιστον, επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο. Πέταξε βόμβα αλλά όταν εκείνη εξερράγη, τον σκότωσε. Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη (22.02.2018) στην Ποντγκόριτσα. Άγνωστος άνδρας έκανε επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο. Μια επίθεση που έχει πολλά… κενά.



Σύμφωνα με τις αρχές του Μαυροβουνίου, ο δράστης πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές, είχε πετάξει χειροβομβίδα στον περίβολο του κτιρίου. Το οποίο δεν υπέστη ζημιές.

«Στις 00:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μπροστά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, ένας άγνωστος αυτοκτόνησε (πυροδοτώντας) εκρηκτικό μηχανισμό. Αμέσως πριν, ο άνδρας αυτός πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό από τη διασταύρωση μπροστά στο Αθλητικό Κέντρο στο εσωτερικό του χώρου της πρεσβείας», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της χώρας.Δεν έχει αποκλειστεί απολύτως κανένα ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πάντως, ο δράστης πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από το φράχτη του κτιρίου αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τραυματιστεί ο ίδιος θανάσιμα.

Ήταν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περίπου μεσάνυχτα όταν αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη να πετά ένα αντικείμενο μέσα στο χώρο της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον Στίβαν Γκόλντσαϊν, υφυπουργό Εξωτερικών, η έκρηξη σκότωσε μόνο το δράστη και δεν τραυμάτισε κανέναν άλλο. Η πρεσβεία, άλλωστε, την ώρα της επίθεσης ήταν κλειστή.

Αμέσως, άνδρες της πρεσβείας «χτένισαν» την περιοχή αλλά δεν βρήκαν εκρηκτικά. Για προληπτικούς λόγους πάντως, ζητήθηκε από το προσωπικό να πάρει… ρεπό για σήμερα Πέμπτη.

Ο Γκόλντσταϊν τόνισε πως τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα. Όπως άγνωστο είναι αν σκοπός του ήταν η επίθεση αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: