Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

“Νέα Μακεδονία” το όνομα που συμφώνησαν Ελλάδα – Σκόπια, λέει αλβανικό μέσο

Το Δημοκρατία της Νέας Μακεδονία το οποίο εν συντομία θα είναι το “Νέα Μακεδονία” λέει το infosqip ότι είναι το όνομα στο οποίο συμφώνησαν Ελλάδα και Σκόπια. Μάλιστα στις πληροφορίες που επικαλείται το αλβανικό μέσο υπάρχουν και λεπτομέρειες ακόμη και για την ονομασία της εθνικότητας ή της εκκλησίας των Σκοπίων, όπως και το πως θα αποκαλούνται οι μακεδόνες της Ελλάδας.Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο η επίσημη ονομασία θα είναι Република Нова Македонија στη γλώσσα του κράτους, στα αγγλικά Republic of New Macedonia και στα ελληνικά Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας.



Η συντομογραφία θα είναι αντίστοιχα στις τρεις γλώσσες Нова Македонија, New Macedonia και Νέα Μακεδονία. Η γλώσσα θα είναι Sovremen Makedonski jazik που στα αγγλικά “μεταφράζεται” ως Modern Macedonian/Makedonski και στα ελληνικά ως Σλαβομακεδονική γλώσσα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εθνικότητα και η ιθαγένεια είναι στα σλαβικά Македонско και ο νέο μπαίνει μονάχα στα αγγλικά New Macedonian και στα ελληνικά Νεομακεδονική.

Η εκκλησία του κρατιδίου θα αποκαλείται ουσιαστικά σε όλες τις γλώσσες Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: