Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τηλεμαραθώνιος αγάπης του Ήπειρος TV1 αγκαλιάστηκε από τους Ηπειρώτες

*Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Μεγάλη ήταν η εισροή τροφίμων από πολίτες και επιχειρήσεις στον Τηλεμαραθώνιο αγάπης που διοργανώθηκε από το ‘’Ήπειρος Tv1’’ στο ξενοδοχείο ‘’Du Lac’’, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.Σημαντική ήταν η ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκαν για να διατεθούν σε άπορες οικογένειες, συσσίτια και μονές το χθεσινό βράδυ στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο ξενοδοχείο ‘’Du Lac’’ για τον τηλεμαραθώνιο αγάπης του ‘’Ήπειρος Tv1’’. Οι παρουσιαστές και συντονιστές Μίλτος Γήτας και Σοφία Τσέπα εξέπεμψαν μηνύματα εθελοντισμού και αλτρουισμού, μαζί με τους δεκάδες καλεσμένους που εμφανίστηκαν ζωντανά στον αέρα και επικρότησαν αυτή τη φιλανθρωπική προσπάθεια.


Κατά τη διάρκεια της εξάωρης εκπομπής παρευρέθηκαν πολλοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιούλα Μητροκώστα και ο Μητροπολίτης Μάξιμος, που τόνισαν τον σημαίνοντα ρόλο του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας αυτές τις δύσκολες λόγω κρίσης εποχές, ενώ μάλιστα ευχήθηκαν στο μέλλον να μην χρειαστούν τέτοιες προσπάθειες αλτρουισμού και να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση. Επιπλέον εμφανίστηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, καθώς και σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, ιδιώτες εταιρειών, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική σύνδεση με την κ. Νατάσα Ράγιου και τον κ. Κώστα Κρομμύδα.


Η εκπομπή περιείχε ζωντανή μουσική και παραδοσιακά χορευτικά της Ηπείρου με τα οποία και έκλεισε. Όλοι φάνηκαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και με την συνεισφορά τους έβαλαν το ‘’λιθαράκι’’ τους, ώστε οι συνάνθρωποί τους να ζήσουν λίγο πιο όμορφα τις στιγμές των γιορτών. Έξι μέρες πριν από τα Χριστούγεννα απέδειξαν πως υπάρχει ελπίδα για τον ανθρωπισμό και μάλιστα από πολίτες όλων των ηλικιών. Το αλεύρι, τα μακαρόνια, οι κονσέρβες, το γάλα, είναι απλά μικρά δείγματα που φανερώνουν πως η αγάπη δεν λείπει τον καιρό αυτό και πως ακόμα και στις πιο δύσκολες για τους περισσότερους εποχές οι άνθρωποι δεν έχουν χάσει ακόμα την ανθρωπιά τους.

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: