Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα ISIS προς Αλβανούς ενόψει εορτών: «Σφάξτε, πατήστε ή πυροβολήστε κόσμο»


Ένα μήνυμα προς τους Αλβανούς δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Nashir, όπου χρησιμοποιώντας την γλώσσα τους, τους προτρέπει να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές δίνοντας μάλιστα και ιδέες για το πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί.«Έχετε αρκετό χρόνο για να πάρετε ένα αυτοκίνητο και τα πατήσετε τα πλήθη ή να αγοράσετε ένα μαχαίρι για να μαχαιρώσετε ή να γεμίσετε το τουφέκι σας με σφαίρες. Εάν αυτά δεν είναι αποδεκτά από τη ψυχή σας, αναμειχθείτε με το πλήθος και φωνάξτε «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος»», αναφέρει το μήνυμα.


Αν και η τρομοκρατική οργάνωση του λεγόμενου Ισλαμικού κράτους (ISIS), χάνει καθημερινά μια σημαντική επικράτεια στη Συρία και το Ιράκ, τις δραστηριότητες του στην Ευρώπη δεν τις βάζει στην άκρη. Τα τελευταία χρόνια, πολλές αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα μέρη της γηραιάς ηπείρου έχουν αναληφθεί από αυτήν την οργάνωση.

Ωστόσο, η οργάνωση ISIS εξακολουθεί να μην χορταίνει από τη βία. Και η τελευταία κλήση στην αλβανική γλώσσα για αιματηρές γιορτές στο τέλος της χρονιάς το αποδεικνύει, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: