Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Αλλάζει ο καιρός από αργά το βράδυ – Βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά

Με ηλιοφάνεια, τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της Ηπείρου και λίγες αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στην περιοχή μας. Από το απόγευμα και από τα Δυτικά οι νεφώσεις περιμένουμε να πυκνώσουν και να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές αργά το βράδυ. Οι άνεμοι σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 3 και τοπικά στα παράκτια τμήματα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, από 0 έως 12 στα ημιορεινά και από -3 έως 8 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.



Το Σάββατο (09/12/2017) η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους. Από το μεσημέρι και έως το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Στα ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Τα φαινόμενα την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: