Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

"Μια πόλη φτιαγμένη από όνειρα"

*Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Παραμυθένια σκηνικά στολίζουν τον Δημοτικό κήπο και την Κεντρική πλατεία της Δράμας για 14η συνεχόμενη χρονιά, συγκροτώντας την όμορφη Ονειρούπολη. Το χωριό του Άγιου Βασίλη μαγνητίζει για ακόμη μια φορά τα βλέμματα των επισκεπτών και όλης της Ελλάδος.


Με συναυλίες, μουσικά σχήματα, χορούς, θεατρικές παραστάσεις και μαγικά σόου, είναι γεμάτο το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης της Ονειρούπολης, της πιο φημισμένης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν παρευρεθεί σε αυτήν οι Vegas, ο Bo, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Μύρωνας Στρατής, η Μαλού, οι REC, καθώς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που εκτέλεσαν κομμάτια Ποπ, Ροκ, Χιπ Χοπ αλλά και παραδοσιακά. Οι δράσεις στην Ονειρούπολη είναι πολλαπλές και περιλαμβάνουν, ψυχαγωγικό πάρκο με παιχνίδια, θεματικό πάρκο με την εποχή των παγετώνων, ατελιέ με ζωγραφική προσώπου, εργαστήρι από το ΄΄Χαμόγελο του παιδιού΄΄, σπιτάκι παραμυθιών αφιερωμένο στον Ευγένιο Τριβιζά, ζαχαροπλαστείο κ.α.


Επιπλέον, λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά με εδέσματα, γλυκίσματα, είδη δώρων και γιορτινές κατασκευές. Η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά ικανοποιητική, αφού τις περισσότερες ώρες το μέρος κατακλύζεται από ανθρώπους, γέλια και φωνές. Εγκαινιάσθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει εώς τις 7 Ιανουαρίου 2018. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος της Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ΄΄η πόλη είναι ντυμένη στα γιορτινά΄΄, ενώ μάλιστα παρότρυνε τους επισκέπτες να εφοδιαστούν με την καλύτερη διάθεση για την Ονειρούπολη, που χαρακτήρισε ως ΄΄ιδανικό καταφύγιο, όπου βασιλεύει η χαρά, το όνειρο, η μαγεία των εορτών΄΄. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ανθρώπους όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να περιπλανηθούν στα όμορφα στενά της, να εμποτιστούν με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και να γίνουν, έστω και για λίγο, κοινωνοί ενός μοναδικού παραμυθιού.

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: