Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο "Μύλος των ξωτικών" είναι συναρπαστικός

*Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο των Τρικάλων, ο ‘Μύλος των ξωτικών’, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί χαρίζοντας θέαμα και μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στους επισκέπτες του. Ξεκίνησε στη 1 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δήμος Τρικκαίων εγκαινίασε, στις 9 Δεκεμβρίου 2011, για πρώτη φορά τον ‘Μύλο των ξωτικών’, που έξι χρόνια αργότερα συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του. Στεγάζεται στο πάρκο Ματσόπουλου και διαθέτει αρκετές δράσεις, καθημερινές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Ταχυδρομείο των ξωτικών, αγορά, σπίτι του Άγιου Βασίλη, πηγάδι ευχών, παγοδρόμιο, παραμυθόσπιτο κ.α, συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας. Τα πιο δημοφιλή και πολυπληθή σημεία, βέβαια, είναι το εργαστήρι σοκολάτας και το Χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ. Ακόμα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με τρενάκι, το ‘Πολικό εξπρές’, να δοκιμάσουν ζωγραφική προσώπου και να ζυμώσουν οι ίδιοι μπισκότα στον αλευρόμυλο.

Στο πάρκο βρίσκεται το μουσείο του μύλου Ματσόπουλου, του οποίου η είσοδος είναι δωρεάν. Το ιστορικό αξιοθέατο κατασκευάστηκε το 1884 και αποτελεί σημαντικό μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελλάδος. Ο Ιωάννης Ματσόπουλος ως ευεργέτης, άφησε μετά τον θάνατό του, τον μύλο στον Δήμο, και η λειτουργία του διεκόπη το 1984, 100 χρόνια αφότου ιδρύθηκε δηλαδή.
Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες, κατακλύζοντας ειδικά τα σαββατοκύριακα το πάρκο, και καθιστώντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο και αγαπητό. Πολλοί εξ αυτών φρονούν πως είναι πολύ ωφέλιμο, καθότι προσελκύει ανθρώπους απ’ όλη την χώρα στα Τρίκαλα, αναβαθμίζοντας τον τόπο και αποφέροντας κέρδος. Το πρόγραμμά του είναι, επιπροσθέτως, πλούσιο και διασκεδαστικό. Στις 12 Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα, θα τραγουδήσουν στην σκηνή, η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο ράπερ Μπο, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο πάρκο και η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα. Άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, τραγούδι από χορωδίες, αφήγηση παραμυθιών και παραδοσιακούς χορούς. Οι διοργανωτές συντελούν για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, η πριγκίπισσα του φεγγαριού καθώς και οι υπόλοιποι χαρακτήρες διασκεδάζουν και χαρίζουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Ο ‘Μύλος των ξωτικών’ αποτελεί ενδιαφέρον και ιδανικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό που σίγουρα κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: